Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Renger van der Zande won in 2019 met Fernando Alonso de 24H of Daytona! Wat vindt hij van eventuele F1-rentree van Alonso?

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2020 20:04 • Print artikel

Renger van der Zande, die in 2019 samen met Fernando Alonso, Jordan Taylor en Kamui Kobayashi de 24U van Daytona won, vindt dat de Spanjaard de verleiding moet weerstaan om met Renault terug te keren naar de Formule 1. "Voor het verhaal is een comeback met Renault natuurlijk erg leuk", vertelde Van der Zande aan het Algemeen Dagblad. "Maar ik zie niet dat Renault volgend jaar wereldkampioen wordt. En als Alonso ergens gaat rijden, dan moet dat bij een team zijn dat kan winnen. Als hij terugkomt, zal hij een enorme drive hebben om zichzelf te bewijzen", voegde Van der Zande eraan toe.

Fernando Alonso en Renger van der Zande 24H Daytona winnaar


"Maar Alonso verliet de Formule 1 om andere dingen te proberen: Daytona, Indy, Dakar. En hij heeft niet veel keus als hij nu terugkeert. Misschien doet hij het als hij een heel goed aanbod krijgt, maar ik verwacht niet echt dat het zal gebeuren", zei de Nederlander, die zelf twee keer de 24U van Daytona op zijn naam schreef. "Ik begrijp dat mensen het graag zouden zien gebeuren, maar kijk maar hoe het Michael Schumacher verging. Hij was absoluut de beste, maar niet toen hij terugkwam. Ik denk dat Alonso meer te verliezen heeft dan te winnen, door terug te komen", voegt Van der Zande eraan toe.

24H of Daytona winners 2019 Kamui Kobayashi, Fernando Alonso, Renger van der Zande en Jordan Taylor


Renger van der Zande is 'super happy' met zijn overwinning in de 24 Uren van Daytona: "Fantastisch!"

Fernando Alonso vertelt over noodweer in Daytona: "Auto ging alle kanten op. Dat gebeurde in de zesde versnelling!"

Job done! Renger van der Zande wint voor de tweede achtereenvolgende keer de Rolex 24H Daytona!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS