Formule 1

Renger van der Zande is 'super happy' met zijn overwinning in de 24 Uren van Daytona: "Fantastisch!"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 januari 2019 10:55

"Ik ben super blij", zei Renger van der Zande, die samen met Fernando Alonso, Kamui Kobayashi en Jordan Taylor de Rolex 24 Hours of Daytona op zijn naam schreef. "Fantastisch! Vóór het weekend zei ik dat het fantastisch was dat Wayne en Max (Angelelli, teameigenaar) het team uit zulke kleine stukjes wisten samen te stellen. Het is een grote puzzel en alles valt samen met deze overwinning, hier en op dit moment. 'Super bedankt!' aan mijn teamgenoten en aan de hele crew! Ik ben heel blij dat ik een (Rolex) horloge en veel overwinningsgevoelens naar huis kan meebrengen. Wat kan ik meer zeggen?"

Daytona 2019 winnend team Renger van der Zande

Het kostte de nodige moeite om in de topvijf te komen tijdens de training en de kwalificatie, in de aanloop naar de twee-keer-rond-de-klok marathon van zaterdag en zondag. Eenmaal van start op zaterdag, was er weinig tijd nodig voor de No.10 Konica Minolta Cadillac DPi-VR om zijn weg te vinden naar de leiding. De erg behoudende openingsfase van Taylor leverde slechts één ronde aan kop op, die werd gevolgd door een serie van pitstops. Maar toen Alonso achter het stuur kwam om zijn eerste stint te rijden, twee uur nadat de race van start was gegaan, bleef de slanke, zwarte raceauto voor de rest van het evenement wisselend aan de leiding.

Renger van der Zande winnaar Daytona 24H 2019

Om half vijf op zaterdagmiddag gaf hij de auto over aan Renger van der Zande. De 32-jarige Nederlander, die vorig jaar voor het laatst een mooie overwinning mee naar huis nam voor de ploeg van Wayne Taylor in de laatste wedstrijd van de Petit Le Mans-serie op Road Atlanta, bleef snel en safe zijn rondjes rijden tijdens zijn openingsstint. Toen hij in de vroege uren van de zondagochtend op zijn beurt de auto overgaf aan zijn teamgenoot Taylor, leidde hij de wedstrijd. De Cadillac bleef sterk doorrijden tijdens de tweede stint van Taylor, waarin hij ook 45 ronden leidde voordat hij de auto overhandigde aan Alonso, net voor het begin van het vijftiende uur van de race. Het eindresultaat is bekend, Alonso 'zwom' naar de finish en bezorgde Renger van der Zande zijn verdiende overall-overwinning in de legendarische 24 Uren van Daytona 2019!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS