Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Renger van der Zande alweer positief voor Sebring: "We likken onze wonden, maar...'

Uitgegeven door Pascal Wekema • 3 februari 2021 19:37 • Print artikel

Renger van der Zande was ontketend in de eindfase van de 24H of Daytona. De snelle Nederlander uitkomend voor Chip Ganassi Racing, leek na 23 uur en 52 minuten racen op weg naar zijn derde achtereenvolgende overwinning tijdens de Rolex 24 uur van Daytona, maar met nog slechts 7 minuten op de klok kreeg de nummer 1 auto een lekke rechterachterband.

Renger van der Zande 24H of Daytona

Renger was sterk begonnen aan de 24 uur. Hij had in de eerste tien minuten al vier plaatsen gewonnen en zette een snelste rondetijd neer voordat hij het stuur in ronde 65 overgaf aan Kevin Magnussen. Ook zijn teamgenoten Magnussen en Scott Dixon reden sterke stints.
Het team ging makkelijk door de stops en wissels heen. Dixon kreeg in ronde 726 bandenpech maar had geluk dat dit tijdens een neutralisatie was.

Renger van der Zande Rolex 24H of Daytona

Met nog twee uur op de klok begon Renger aan een opmars en toen er nog 20 minuten te gaan waren, werd er een bloedstollend gevecht voor de hoogste plek op het podium uitgevochten. Renger reed vlak achter zijn rivaal Albuquerque en leek kansen op de zege te hebben. Helaas kreeg de Cadillac met nog een paar minuten op de klok voor de tweede keer een lekke band en dat resulteerde in de vijfde plaats toen de finishvlag viel.Voor Renger eindigde zijn debuut bij het team van Chip Ganassi in een teleurstelling maar er waren veel positieve punten te benoemen dit weekend, aangezien hij graag het IMSA WeatherTech SportsCar kampioenschap 2021 wil winnen.

Renger van der Zande 24U van Daytona

"Ik voelde dat we aan het begin van de race een sterke auto hadden", vertelde Renger van der Zande. "We waren nog sneller geweest als we hetzelfde niveau konden halen als aan het begin van de race. Het is voor ons allemaal een goed vooruitzicht voor de rest van het seizoen. Ik kijk uit naar de wedstrijd in Sebring vanwege het potentieel wat getoond is hier in Daytona. Voorlopig likken we onze wonden maar er zijn veel positieve punten om mee te nemen naar de rest van het seizoen", besloot de positief gestemde Van der Zande.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS