Formule 1

Red Bull 'vreesde' dat Max Verstappen niet in staat zou zijn Grand Prix van Hongarije te rijden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 juli 2021 07:08

BOEDAPEST - Helmut Marko geeft toe dat hij ervoor gevreesd heeft dat Max Verstappen meer tijd nodig zou hebben gehad om te herstellen van zijn crash op het circuit van Silverstone. Het goede nieuws is dat hij fit aan het weekeinde kan beginnen.

F1 Max Verstappen eyes

Verstappen kreeg een enorme crash te verduren tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië waarbij hij met een impact van 51G de bandenstapels in schoot na een touché in zijn strijd tegen Lewis Hamilton. De Nederlander werd voor controle naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht omdat hij klaagde over duizeligheid en werd later die avond ontslagen. Helmut Marko vreesde dat zijn pupil even uitgeschakeld zou kunnen zijn. Gelukkig had Max niets ergers opgelopen dan blauwe plekken en een pijnlijke nek.

Marko maakte zich aanvankelijk echter zorgen dat zijn coureur niet hersteld zou zijn voor de Grand Prix van Hongarije, gezien de enorme impact van de crash. Maar Max Verstappen is sterk en fysiek in topvorm. "Hij zal terugvechten in Hongarije. En dat zal gebeuren 'met eerlijke middelen'. Er zijn geen wraakgevoelens.”

Marko is ervan overtuigd dat de coureur niet de behoefte zal voelen om een ​​minder agressieve benadering aan de race te beginnen, wanneer hij Hamilton opnieuw tegenkomt in een gevecht op de baan. "Nee," zei Marko, "Max heeft niets verkeerd gedaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS