Autosport NL • NK Rally

Positief nieuws voor de Nederlandse Rallysport! KNAF geeft groen licht voor route van de 58e editie van de ELE Rally

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 april 2023 00:04

Positief nieuws voor de Nederlandse Rallysport! Met het niet doorgaan van de Visual Art Rally is de 58e editie van de ELE Rally op 2-3 juni nu de eerste rally van 2023 op Nederlandse bodem. Een goed op elkaar ingespeeld organisatiecomité van zo’n 25 vakbekwame vrijwilligers is al maanden met veiligheidsplannen, inhuren van mens en materiaal en maken van routeboeken en dergelijke in de weer. Onlangs gaven de KNAF-veiligheidsofficials groen licht. Er is dan ook niemand die twijfelt aan een veelbelovende ELE Rally. Met een nieuw servicepark, aangepaste klassementsproeven en een naar verwachting vol deelnemersveld komen de fans in het eerste weekend van juni volop aan hun trekken.

Rallysport! Op KP Son inspecteren de veiligheidsofficials van de KNAF de hairpin;


Route en veiligheidsplan goedgekeurd
Onlangs reden André Slotboom en Jurgen Verpalen, de veiligheidsofficials van de nationale autosportfederatie KNAF samen met Radboud van Hoek en Gertjan Pleket van de ELE organisatie de voorziene route van de komende editie. Na deze verkenning werd er groen licht gegeven op de klassementsproeven en het veiligheidsplan. Gertjan Pleket is bij de ELE Rally verantwoordelijk voor de veiligheid en was verheugd over de reactie van de KNAF: “Afgelopen weken hebben we voor de situaties die meer aandacht nodig hadden al wat mogelijke oplossingen in 3D uitgetekend, om als discussiestuk te kunnen gebruiken tijdens onze verkenning.Voor alle situaties hebben we goede oplossingen kunnen vinden voor nog meer veiligheid voor toeschouwers en deelnemers.” Het uitgebreide “Veiligheidsplan” is op een paar details na goedgekeurd en alle benodigde materialen (zoals containers, afzethekken, etc.) kunnen nu besteld worden. Alle aanwonenden aan de klassementsproeven ontvangen een schrijven met de voor hun specifieke locatie belangrijke informatie over afsluitingen en dergelijke. Gertjan Pleket tot slot: “Een paar stukken onverhard op 2 proeven liggen er in het algemeen slecht bij na de regenperiode van de afgelopen tijd. De komende maanden zal hier aandacht aan besteed worden en dan komt alles goed.”

De start van KP Spoordonk wordt door de veiligheidsofficials van de KNAF beoordeeld


Nieuwe locatie servicepark in Veghel
De organisatie van de ELE Rally is verheugd de nieuwe locatie van het servicepark bekend te kunnen maken. De afgelopen jaren was dat gesitueerd in Veldhoven (Schippers Stop), Son (De Rooy Transport) en Best (Aquabest), maar om uiteenlopende redenen zijn die momenteel niet beschikbaar. Maar de Gemeente Meierijstad (waar ook de proef Sint-Oedenrodeonder valt) bood aan om in Veghel het Evenemententerrein De Knokert (buurtschap Dorshout) te gebruiken. Voorzitter Radboud van Hoek is daar verheugd over: “Veghel is een zeer geschikte nieuwe locatie, die aan alle vereisten voldoet. Het is geweldig dat de gemeente zo proactief en positief met ons meedenkt.” Start- en finish en het Rally HQ zullen in Son blijven, op en rond het Kerkplein. De Technische keuring, de hergroeperingen en het nachtelijke Parc Fermé zullen bij MCC Sport/Maturo Cars in Veghel komen, op Industrieterrein de Amert, nabij het servicepark.

De komende tijd zal er regelmatig nieuws gedeeld worden op de website (www.elerally.nl) en op de social mediakanalen van de ELE Rally, dus hou deze goed in de gaten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS