Autosport NL • NK Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren finishen als tweede in ELE Rally

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 mei 2024 21:37

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren. Winst in de thuisrally staat hoog op de doelstellingenlijst van het team, maar er zal nog een jaartje op moeten worden gewacht, net als vorig jaar was tweede het hoogste haalbare.

Kevin van Deijne ELE Rally 2024

De bossen rond Wintelre en onverharde paden bij St. Oedenrode zijn bij rallyminnend Nederland bekend als misschien wel de mooiste proeven van het land. Vloeiende bochten op onverhard vind je nergens zo veel als bij de ELE Rally, behalve dit jaar. Door de extreme weersomstandigheden in de aanloop naar het evenement was de organisatie genoodzaakt de wedstrijd danig in te korten, vooral het onverhard, wat soms op een rivier dan een proef leek moest het ontgelden. De organisatie slaagde er bewonderingswaardig in om de zwaarst getroffen stukken uit het parcours te halen, waardoor er vrijwel geen onverhard over bleef. Daarmee kreeg de wedstrijd ineens een ander karakter dan normaal, maar er kon in elk geval gereden worden.

Kevin van Deijne begon de wedstrijd moeizaam. Op vrijdagavond had hij te kampen met remproblemen waardoor hij niet vol in de aanval kon en direct tegen tijdverlies aan keek. In de zware omstandigheden was aankomen al een hele prestatie en met nog een lange zaterdag voor de boeg was de wedstrijd nog niet verloren. Op de tweede dag moet Van Deijne volop in de aanval en als het eindelijk lijkt te stoppen met regenen waagt hij de gok om op slicks te vertrekken in de hoop een belangrijke slag te kunnen slaan. Die gok mislukt, de regen keert terug en Van Deijne levert in. Als concurrenten van de weg raken mag Van Deijne met nog enkele proeven te gaan toch nog hopen op de ongrijpbare overwinning. Van Deijne nadert concurrent Vrielink met rasse schreden maar slaagt er niet om eroverheen te gaan en moet genoegen met zijn vierde tweede plaats op rij.


De volgende wedstrijd van Kevin van Deijne en Hein Verschuuren is de derde ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap, de Vechtdal Rally op 22juni rond Hardenberg en Coevorden.

“Het is een ‘wat als’ verhaal. Gisteravond verliezen we tijd met de remmen en vanochtend waagden we de gok met de banden", legde
Kevin van Deijne uit. "Dat pakte verkeerd uit, maar soms moet je iets proberen, als het lukt kun je daar de rally winning. Maar ik kijk altijd naar mezelf, als je snel zat bent, dan moet je hem ook op slicks binnen kunnen halen. Dat is niet gelukt, dus we gaan kijken waar dat in zit en waar ik nog seconden kan vinden.”

Uitslag ELE Rally, Son,24/25-5-2024

1. Yannick Vrielink / Harm van Koppen – Ford Fiesta R5;
2. Kevin van Deijne / Hein Verschuuren – Hyundai i20 N Rally2; +17,6
3. Lambert Parren / Marieke Slob – Mitsubishi Lancer Evo X; +3.29,1
4. Jelte de Boef /Jorie Christiaens – Ford Fiesta R5; +3.46,0
5. Stig Andervang / Johan Findhammer – Hyundai i20 N Rally2; +4.09,3
6. Edwin Wils / Wim Stupers – Mitsubishi Lancer Evo VII; +4.35,3
7. Ronald van Loon / Martin Nortier – Hyundai i20 R5; +5.26,0
8. Henk Vossen / Radboud van Hoek – Hyundai i20 N Rally2; +8.06,0
9. Nard Ippen / Mark Bierbooms – Renault Clio Rally5; +8.27,1
10. Paul Souman / Arjen Alons – Ford Fiesta Rally3; +8.38,2

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS