Formule 1

OFFICIEEL: Daniel Ricciardo terug bij Red Bull: "De glimlach zegt alles, ik ben echt blij..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 november 2022 13:25 • Print artikel

Red Bull heeft Daniel Ricciardo bevestigt als derde coureur in 2023 naast Max Verstappen en Sergio Perez. De Australische coureur kende een lastige twee jaar bij McLaren en kon na dit seizoen vertrekken uit Woking. Nu keert de goedlachse Australiër dus terug op het oude nest. Ricciardo wordt bij Red Bull Racing de test- en simcoureur en zal daarnaast commerciële activiteiten ondernemen.

Red Bull Racing Max Verstappen Daniel Ricciardo

“De glimlach zegt alles, ik ben echt blij om terug thuis te komen bij Oracle Red Bull Racing als hun derde coureur voor 2023”, zegt Daniel Ricciardo. “Ik heb al zoveel mooie herinneringen aan mijn tijd hier, maar het welkom van Christian, Dr. Marko en het hele team is iets dat ik oprecht apprecieer. Persoonlijk, de mogelijkheid om bij te dragen en omringt te zijn door het beste team in de F1 is, is erg aantrekkelijk, terwijl het mij ook wat tijd geeft om op te laden en opnieuw te focussen. Ik kan niet wachten om bij het team te zijn en te ondersteunen met simulatorwerk, testsessies en commerciële activiteiten. Lets go!”

De coureur, die uit de opleiding van het team kwam, reed van 2014 tot en met 2018 bij Red Bull Racing. Voor de Australiër naar Milton Keynes kwam, reed hij twee jaar voor Toro Rosso.

“Het is fantastisch om Daniel terug te brengen in de Red Bull-familie”, aldus teambaas Christian Horner. “Hij heeft enorm talent en zo’n briljant karakter. Ik weet dat de hele fabriek blij is om hem terug thuis te verwelkomen. In zijn rol als test- en derde coureur, gaat Daniel ons de kans geven om te diversifiëren, assisteren bij de ontwikkeling van de auto, het team ondersteunen met zijn ervaring en kennis van wat nodig is om te slagen in de F1. We zijn erg blij om weer met Daniel te werken en kijken uit naar alles wat hij in 2023 naar het team gaat brengen.”

Zelf hoop Ricciardo in 2024 weer op de grid te staan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS