Formule 1

Nyck de Vries was heel nerveus voor F1-debuut: "Het was ongelofelijk"

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2022 17:37 • Print artikel

Nyck de Vries mocht vrijdag in Barcelona een nieuw hoofdstuk aan zijn racecarriŤre toevoegen. De 27-jarige Fries debuteerde in een officiŽle Formule 1-sessie. Hij nam voor Williams de eerste vrije training voor zijn rekening. De Vries deed dat in de auto van Alexander Albon en was uiteindelijk nipt sneller dan de onder druk staande Nicholas Latifi.

Nyck de Vries


Voor de camera van Sky Sports F1 reageerde De Vries met een big smile. "Het was ongelofelijk mooi. Ik was echt wel nerveus, veel nerveuzer dan voor een normale training. Dit is waar iedere jonge coureur van droomt. Iedereen wil Formule 1-coureur worden. Een Formule 1-coureur mag ik mezelf nog niet noemen, maar als je tijdens een Grand Prix-weekend mag rijden is dat heel speciaal en uniek."

De Vries toonde zich tevreden over zijn sessie. "Ik kan tevreden zijn met hoe het gegaan is. Als coureur word je altijd vergeleken met je teamgenoot. Je moet gelijkwaardig aan je teamgenoot zijn. Ik was nu iets sneller, maar er zat zeker nog veel meer in. Ik weet nog niet wat ik na de Formule E ga doen. De focus ligt op de races die gaan komen. Daarna zien we wel wat er gebeurt.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS