Formule 1

Nikita Mazepin ziet het licht en heeft geleerd van zijn fouten

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 februari 2022 06:02

Eind 2020 kwam Nikita Mazepin op z'n zachtst gezegd slecht in het nieuws. Op een video die de jonge Rus plaatste op socialmedia-platform Instagram was te zien dat hij een vrouw bij haar boezem greep. Mazepin is zich gaan focussen op een goed doel dat onder andere door dit incident is ontstaan.

F1 Mazepin

Sinds afgelopen jaar is Mazepin betrokken met de Podarok Angelou Foundation, dit is een fonds dat zich inzet voor kinderen met een hersenverlamming. De Haas F1-coureur liet tijdens het Formule 1-weekend in Sochi een kijkje nemen in de garage van het team. De Rus verdubbelde ook nog eens het ingezamelde bedrag voor de maand september, een gulle actie. In een interview met de Nederlandse website GPFans vertelt de Rus dat hij zich waarschijnlijk niet was gaan bezig houden met een goed doel als hij niet zo onder vuur had komen te liggen vanwege zijn acties.

"Het heeft mij op een bepaalde vrij harde manier laten inzien dat er meer dingen zijn om op te focussen dan dat ik dacht. Voor mij ging racen altijd over werken met een team, werken met mensen en het rijden van snelle ronden", vertelt hij.



Mazepin heeft naar eigen zeggen nooit buiten zijn comfortzone gekeken zoals met die dag met Makar in Sochi. "Ik had normaal gesproken niet bedacht om zulke activiteiten te doen als me inzetten voor het goede doel, omdat mijn grote prioriteit was om in de Formule 1 te komen en daar te blijven. Ik was altijd bang om energie te verliezen aan dingen die ik later kan doen. Ik baal er wel van dat ik deze les op deze manier heb moeten leren, maar uiteindelijk leerde ik daardoor wel Makar kennen. Het was mooi om zijn lieve lach op zijn gezicht te zien, dat steunt het mij in de gedachte om de wereld een betere plek te maken", zo sluit Mazepin af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS