Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

NEOM McLaren Electric Racing verhuist naar nieuw onderkomen in Bicester Heritage

Uitgegeven door Deni Volkers • 10 november 2022 15:02

NEOM McLaren Electric Racing, dat als het NEOM McLaren Formula E Team deelneemt aan het ABB FIA Formula E World Championship en als het NEOM McLaren Extreme E Team in Extreme E, zal zich bij de meer dan 45 motorsport- en automobielbedrijven voegen in de unieke autohaven van Bicester Heritage door zijn hoofdkwartier naar de locatie te verhuizen.

NEOM McLaren

McLaren Racing opent de volgende fase van zijn reis in de elektrische motorsport wanneer het vanaf seizoen negen deelneemt aan het ABB FIA Formula E World Championship van 2022/2023 en het begin van het Gen3-tijdperk in de baanbrekende volledig elektrische raceserie. De Formule E voegt zich bij het McLaren Racing-portfolio van Formule 1, IndyCar, Extreme E en esports.

Het Formule E-team van het bedrijf is ontstaan door de overname van het Mercedes-EQ Formule E-team, waardoor het regerende ABB FIA Formule E-wereldkampioenschapsteam in de McLaren Racing-familie is opgenomen. De overstap naar de Formule E weerspiegelt niet alleen McLarens inzet voor EV-motorsport, maar ook het doel om de duurzaamheidsreis van McLaren Racing te versnellen en een nieuw, meer divers wereldwijd publiek te bereiken.

Daniel Geoghegan, Chief Executive van Bicester Motion, merkt op: "McLaren's uitbreiding naar een andere raceserie zoals Formule E, is net zo uniek als onze locatie. We kijken ernaar uit om hen te ondersteunen tijdens deze volgende fase van hun ontwikkeling."

Ian James, Managing Director, NEOM McLaren Electric Racing voegt toe: "Het is een spannende tijd voor het team en de sport. We beginnen aan een nieuw hoofdstuk, als onderdeel van de McLaren Racing-familie. Door ons te vestigen op de unieke locatie van Bicester Heritage hebben we het voordeel dat we omringd worden door mensen die net zo gepassioneerd zijn over autosport als wij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS