Formule 1

Mick Schumacher eindelijk af van de hatelijke nul: "Nu concentreren op wat echt belangrijk is"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juli 2022 14:50

Het had wat voeten in de aarde, het duurde ruim anderhalf jaar, maar Mick Schumacher is van de nul af. Het is de zoon van de legendarische Michael Schumacher eindelijk gelukt om punten te scoren in zijn Haas tijdens de Britse Grand Prix. Na een chaotische race zonder fouten van Schumachers kant eindigde hij op de achtste positie vlak achter Max Verstappen.

Mick Schumacher

Na een moeizame kwalificatie vanaf P19 wist Schumacher alle hectiek bij de start te ontwijken en won al direct een paar plekken. Ook bij de herstart van de race bleef de Duitser rustig en liet hij zich niet gek maken, zelfs toen hij met de wereldkampioen in gevecht was presteerde hij al een waardig Formule 1-coureur.

“We zijn echt blij. Toen ik terugkwam van P19, zei ik dat we de snelheid hebben om vooruit te gaan en dat hebben we vandaag zeker laten zien. Het is geweldig voor het team, een dubbele finish in de punten, dus dat is natuurlijk erg handig voor de constructeurs. Voor mij ben ik blij dat ik me nu kan concentreren op wat echt belangrijk is en dat is racen en rijden.”

Big hug van Sebastian Vettel voor Mick Schumacher
Sebastian Vettel met het design op zijn de helm dat door zijn kinderen is ontworpen, geeft Mick Schumacher een ‘BIG HUG’ , het kind van zijn held, die er niet bij kan zijn om zijn zoon zijn eerste F1-WK punten te zien scoren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS