Formule 1

Mercedes-strategist James Vowles nieuwe teambaas bij Williams

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 januari 2023 13:34

Williams heeft de vervanger van teambaas Jost Capito bekendgemaakt. De Duitser die aan het einde van het seizoen 2022 vertrok bij het F1-team uit Grove wordt vervangen door James Vowles. De Brit was de afgelopen vier jaar hoofd strategie bij Mercedes.

null

“Het team is een icoon in de sport, een die ik enorm respecteer en waarbij ik enorm uitkijk naar de uitdaging”, aldus Vowles. “Mercedes is enorm ondersteunend geweest op mijn reis en we gaan op uitstekende voorwaarden uit elkaar nadat ik 20 jaar in Brackley gewerkt heb. Ik ben dankbaar voor alles wat Toto en het team geleverd hebben en het is door falen en succes zo’n speciale reis geweest samen. Williams Racing heeft hun geloof en vertrouwen in mij uitgesproken. Williams heeft een enorm potentieel.”

De nieuwe teambaas begint op 20 februari met zijn werkzaamheden en dat is drie dagen voor de start van het testen in Bahrein. Mercedes-teambaas Toto Wolff spreekt vooral zijn waardering uit voor de vertrekkend hoofd strategie.

“Ik heb hoe dan ook geen twijfel dat hij alle benodigde vaardigheden heeft om een fantastische teambaas in de Formule 1 te worden”, spreekt de Oostenrijker uit. “We wensen hem al het succes en zijn blij dat hij de volgende stap in zijn carrière bij Williams maakt, een sterke technische partner van ons en dat een plek dicht bij mijn hart heeft.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS