Formule 1

Max Verstappen noemt uitleg Pirelli vaag: "Red Bull hield zich aan richtlijnen bandenspanning"

Uitgegeven door Bart • 17 juni 2021 18:26 • Print artikel

Na zijn crash in de slotfase van de Grand Prix van Azerbeidzjan had Max Verstappen een vermoeden dat Pirelli zijn klapband zou wijten aan vuil op de baan. Eerder deze week gaf de Italiaanse bandenfabrikant aan geen duidelijke oorzaak gevonden te hebben en dat het mogelijk te maken zou kunnen hebben met een te lage bandenspanning. In dat geval was Red Bull de schuldige van de crash van de raceleider. Een productiefout werd uitgesloten.

Max Verstappen


Op de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Frankrijk ging Verstappen er nog een keertje op in. "We kunnen weinig met de uitleg van Pirelli, ik vond hun uitleg behoorlijk vaag. Wat ik weet, is dat Red Bull zich aan alle richtlijnen rondom de bandenspanning heeft gehouden. Daar kan volgens mij de oorzaak niet liggen."

"Dit weekend is de minimale bandenspanning verhoogd, dus dat zal er toch wel iets mee te maken hebben", zo gaat Verstappen verder. "Het zou fijn zijn als we het zeker weten als de klapband door een te lage bandenspanning is veroorzaakt. Zeg dat dan gewoon. Wij hebben niks verkeerd gedaan en Aston Martin ook niet. In Bakoe werd de bandenspanning voor de kwalificatie al door Pirelli verhoogd, maar misschien was het niet genoeg."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS