Formule 1

Max Verstappen gaat serieus getuigen bij het Red Bull-protest maar grapt ook: “Ik noem ze Toto en Lewis…”

Uitgegeven door Peter Vader • 28 juli 2021 10:02 • Print artikel

Het bestuursorgaan van de F1 zal donderdag een protest evalueren dat is ingediend door Red Bull tegen de milde straf die Lewis Hamilton door de stewards op Silverstone kreeg opgelegd. Max Verstappen zag zijn voorsprong in het kampioenschap flink slinken, toen hij crashte in de vlakke Copse-bocht in de openingsronde van de recente Britse GP op het megasnelle circuit van Silverstone. "Ik ben natuurlijk een beetje gekneusd, maar dat is normaal na zo'n grote impact, maar ik train volop en voel me goed", zei de Nederlander dinsdag in een bericht van grandpx.news.

Max_Verstappen_de_echte_1

“Toto en Lewis”
Verstappen, 23, reed afgelopen weekend een 24 uursrace op zijn thuissimulator om zijn reacties te testen, en hij zei dat hij zich "absoluut goed" voelde. "Mijn katten stappen normaal gesproken in de simulator", lachte hij tijdens de livestream van de race. “Ik hoop dat zij niet onder het rempedaal springen, want dan ga ik er een pannenkoek van maken. Ik noem ze Toto en Lewis", grapte hij.

Protesthoorzitting
Veel serieuzer, ondertussen, bevestigde de FIA dat Red Bull inderdaad gevolg gaf aan zijn dreigement om formeel te protesteren tegen Hamilton's 10 seconden penalty voor het veroorzaken van de crash. Hierdoor kon de Brit de race winnen. In het document werd de teammanager van Red Bull opgeroepen evenals "iedere getuige die de deelnemer wenst te vragen" om donderdag om 16:00 uur lokale tijd in Hongarije te verschijnen voor de protesthoorzitting via een videoverbinding.

Max’ persoonlijke getuigenis
Vroege speculaties zijn dat het 'nieuwe bewijs' dat Red Bull zou moeten bieden om succesvol te zijn, de persoonlijke getuigenis van Max Verstappen is. "Ik weet wat er op Silverstone is gebeurd terwijl ik in de auto zat", zei Max Verstappen dinsdag, "en natuurlijk voel ik me op een bepaalde manier benadeeld over hoe mijn race eindigde. Het team kan de officiële kant van de zaak regelen en alles wat na de crash moet worden onderzocht, maar mijn taak is hetzelfde als altijd: de beste zijn en alles geven wat ik in mij heb, dus zal ik zondag weer proberen te winnen."

FIA_besluit_inzake_review_incident_Silverstone
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS