Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Maserati schittert op eigen bodem bij ABB FIA Formula E Championship in Rome

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 juli 2023 13:41

Naarden – Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli vinden in Rome de 13de en 14de rondes plaats van het negende seizoen van het ABB FIA Formula E Championship. De eeuwige stad was in de afgelopen vier seizoenen ook al het toneel voor de race en is dit seizoen de enige Italiaanse locatie waar de e-racers met elkaar strijden. Het is dan ook voor het eerst dat de twee eenzitters van het Maserati MSG Racing-team op de Italiaanse grid verschijnen, met coureurs Maximilian Günther en Edoardo Mortara achter het stuur.

Maserati MSG Racing-team

De E-Prix van Rome is een van de races waar het meest naar uitgekeken wordt door zowel fans als coureurs; vanaf de vroege namiddag op vrijdag gaat hier een slopende en opwindende wedstrijd plaatsvinden. Het is een van de langste circuits van dit seizoen en het is ontworpen rond de imposante monumenten in het EUR-district uit het begin van de 20e eeuw, met als hoogtepunt het iconische Colosseo quadrato.

Na uitstekende prestaties te hebben geleverd in de etappes van Berlijn en Jakarta – met twee podiumplaatsen en een historische overwinning in Indonesië – en punten te hebben verzameld in de recente Portland E-Prix, streeft Maserati naar nog meer succes in het thuisland.

Maserati GranTurismo Folgore en Grecale Folgore

Het race-evenement staat bij Maserati volledig in het teken van Folgore, wat 'bliksem' betekent en symbool staat voor de toekomst van Maserati. Folgore is niet alleen onderdeel van de naam van de snelle GEN3-eenzitter van het merk met de drietand, maar ook van een complete line-up van volledig elektrische modellen, waaronder de GranTurismo Folgore en Grecale Folgore. Journalisten en VIP’s kunnen in Rome ervaren hoe de GranTurismo Folgore, de buitengewoon krachtige coupé met 800-volt-technologie, zich gedraagt op het circuit waar ook de coureurs in de hoogste categorie van elektrische motorsport met elkaar strijden.

Maserati GranTurismo Folgore

Op vrijdagavond wordt er een lichtshow opgevoerd die samenvalt met de Italiaanse ronde van het Formule E-kampioenschap van dit seizoen, met videoprojecties op de façade van het Palazzo dei Congressi. Aan de voet van dit imposante gebouw toont Maserati een Grecale Folgore, het icoon van comfort in e-mobiliteit, naast de GranTurismo One-Off Luce, een statement van innovatie en duurzaamheid met zijn volledig elektrische Folgore-motor. Last but not least is er de Maserati Tipo Folgore GEN3-eenzitter, die een glimp laat zien van de racer die dit weekend de strijd zal aangaan in de straten van Rome. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS