Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Marrakesh na jaar afwezigheid weer terug op Formule E-kalender, race al over 2 maanden

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 mei 2022 17:00

Marrakesh organiseert op zaterdag 2 juli ronde 10 van het ABB FIA Formule E wereldkampioenschap, zo hebben de Formule E en de FIA ​​vandaag aangekondigd.

Formule E Marrakesh

De E-Prix van Marrakesh zal opnieuw worden gehouden op het Circuit Automobile International Moulay El Hassan stratencircuit met de steun van de lokale autoriteiten en herstelt het schema van 16 races in seizoen 8 nadat de Vancouver E-Prix was uitgesteld. Zestien races is de grootste racekalender ooit in een Formule E World Championship-seizoen.

Het is de vijfde keer dat de Marokkaanse stad Marrakesh een E-Prix organiseert, afhankelijk van de goedkeuring van de FIA ​​World Motor Sport Council en de ASN, na het debuut van seizoen 3 in november 2016 en verdere races in 2018, 2019 en 2020.

Voorafgaand aan de E-Prix van Marrakesh vinden dit weekend ronde 7 en 8 van het Formule E Wereldkampioenschap plaats met de E-Prix van Berlijn met een dubbele reeks races op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei.

Stoffel Vandoorne leidt momenteel het rijdersklassement, terwijl zijn Mercedes-EQ Formula E Team momenteel bovenaan het Teams-kampioenschap staat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS