Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Lucas Fluxá promoveert met MP Motorsport naar Spaans F4 als teamgenoot van René Lammers

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 januari 2024 17:46

Nadat hij voor het F4-seizoen 2024 tot overeenstemming is gekomen met MP Motorsport, maakt de jonge Spaanse kartbelofte Lucas Fluxá komend jaar de overstap naar de formuleauto’s. De 15-jarige coureur uit Palma de Mallorca maakt zijn debuut in de autosport in het Spaanse Formule 4-kampioenschap, waarin de sterke bezetting van MP Motorsport nu vijf coureurs telt.

Lucas Fluxá MP Motorsport

De jongere broer van Lorenzo Fluxá, die dit jaar deelnam aan het Formula Regional European Championship by Alpine, is klaar voor zijn promotie naar de monoposto’s na een zeer succesvolle kartcarrière. Daarin boekte Fluxá op zowel nationaal als internationaal niveau vele overwinningen. In een team dat hoge ogen wil gooien in het komende Spaanse F4-kampioenschap, wordt de Spanjaard nu teamgenoot van het eerder aangekondigde viertal Maciej Gładysz, René Lammers, Griffin Peebles en Mattia Colnaghi.

“Ik ben erg blij dat ik met MP Motorsport mijn autosportdebuut kan maken in het Spaanse Formule 4-kampioenschap”, aldus Fluxá. “Ik ga racen in wat voelt als mijn thuiskampioenschap. Dat gaat me helpen om snel mijn draai te vinden in de formuleauto’s. MP is van oudsher een van de sterkste teams in het kampioenschap, dus meer kan ik me niet wensen voor mijn eerste volledige seizoen na de kartsport. Mijn rijtje teamgenoten ziet er sterk uit, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we elkaar naar grote hoogten kunnen tillen.”

“Ik ben blij dat ik Lucas komend seizoen in ons Spaanse F4-team mag verwelkomen”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Hij was een ster in de kartsport en het Spaanse F4-kampioenschap biedt een uitstekende omgeving voor zijn debuutseizoen in de eenzitters. 2024 wordt daarin een bijzonder sterk jaar voor ons, daar ben ik van overtuigd: Griffin gaat voor zijn tweede jaar in het kampioenschap en daarnaast verschijnen in ons team een stel van de grootste talenten uit de kartsport aan de start.”

Fluxá was de Spaanse Alevin-kartkampioen van 2018 voordat hij in 2019 toetrad tot de internationale kartwereld. Hij werd op X30 Mini-niveau meteen tweede in de IAME Euro Series en eindigde als tiende in de IAME International Finals. In 2020 schakelde hij over naar de juniors en werd hij tweede in de LeCont Trophy. Daarna blonk hij in 2021 uit door de WSK Final Cup te winnen. De zesde plaats in de IAME International Games van 2021 werd op OK-niveau gevolgd door sterke resultaten in de Champions of the Future Euro Series van 2022 en 2023. Fluxá werd in 2022 ook 12e in het FIA-wereldkampioenschap voor OK-junioren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS