Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Maciej Gładysz wordt teamgenoot van René Lammers bij MP Motorsport in Formule 4

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 december 2023 20:45

Het Poolse tienertalent Maciej Gładysz heeft voor zijn debuutseizoen in de autosport zijn handtekening gezet bij MP Motorsport. De 15-jarige coureur uit Tarnów gaat van start in het Spaanse Formule 4-kampioenschap van 2024, waarin het Nederlandse team de regerend teamkampioen is. Hij wordt teamgenoot van René Lammers, die woensdag werd bevestigd als F4-rijder bij MP Motorsport.

Maciej Gładysz MP Motorsport

De promotie van Gładysz naar de formuleauto’s volgt op een sterk laatste seizoen in de kartsport. Daarin nam hij op OK-niveau deel aan zowel het Europees Kampioenschap van de FIA als de WSK Super Master Series. Aan het begin van het seizoen 2023 had de door Orlen gesteunde coureur al de titel veroverd in het winterkampioenschap Champions of the Future. Door nu al zijn handtekening te zetten, kan de snelle tiener zich goed voorbereiden op het zeven ronden tellende Spaanse F4-seizoen, dat op 12 mei 2024 van start gaat op het circuit van Navarra.

“Ik ben heel blij dat ik bij MP Motorsport kan beginnen aan mijn eerste seizoen in de autosport”, aldus Gładysz. “Ze zijn een topteam in de formuleauto’s en hebben op elk niveau gewonnen. Het competitieve Spaanse F4-kampioenschap is voor mij de perfecte plek voor de start van mijn reis op weg naar de Formule 1, zeker gezien de sterke vorm die MP door de jaren heen in Spanje aan de dag heeft gelegd. Ik kijk ernaar uit om met de jongens samen te werken aan die sterke band tussen team en coureur. Zo kunnen we MP’s reeks van overwinningen in het kampioenschap voortzetten.”

“Het is geweldig dat we Maciej al zo kort na het begin van de winterstop kunnen aankondigen”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Met een jong talent van zijn kaliber gaan we vol vertrouwen van start met onze Spaanse F4-campagne van 2024. Maciej heeft fantastisch gepresteerd in de karts. Nu is het aan ons om zijn grote talent te vertalen in goede resultaten in de formuleauto’s. Dankzij het volwassen hoofd op zijn jonge schouders weet ik zeker dat we onszelf ambitieuze doelen kunnen stellen voor het komende jaar.”

Maciej Gładysz MP Motorsport

Gładysz werd geboren in een autosportfamilie met een lange traditie in rally’s en races. Grootvader Janusz was een ster in de rallysport, terwijl vader Adam meervoudig Pools kampioen werd in toerwagens en GT’s. Al als negenjarige maakte Gładysz naam door Pools kartkampioen te worden, in pas zijn tweede jaar. Hij verbreedde snel zijn blik naar het buitenland en bereikte daar al snel de top door tweede te worden in de WSK Super Masters Series van 2019. Tegelijk prolongeerde hij zijn nationale titel. Na het tekenen van een Italiaans fabriekscontract won Gładysz in 2020 de WSK Open Cup op Mini-niveau en werd hij derde in de Trofeo Andrea Margutti. Daarna promoveerde hij naar de OK Juniors en pakte hij de titel in de FIA Karting Academy Trophy van 2021. In 2022 zette Gładysz zijn sterke OK Junior-vorm voort door vierde te worden in het FIA-wereldkampioenschap en tweede te worden in de WSK Euro Series.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS