Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Van Amersfoort Racing verwelkomt Gustav Jonsson als nieuwste aanwinst voor de 2024 F4 Europese Campagne

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 maart 2024 10:00

"We zijn verheugd om het nieuwste lid van onze racefamilie voor de 2024 F4 Europese campagne aan te kondigen: Gustav Jonsson!", laat het team van Van Amersfoort Racing optekenen. Jonsson komt uit Zweden en brengt een schat aan talent en vastberadenheid mee naar Van Amersfoort Racing.

Van Amersfoort Racing verwelkomt Gustav Jonsson

Jonsson's weg naar dit punt is niets minder dan opmerkelijk geweest. Met een achtergrond in nationale kartkampioenschappen, waar hij consequent meedeed om de hoogste eer, toonde zijn overstap naar de Europese karting in 2022 zijn onmiskenbare vaardigheid en potentieel. Het was echter zijn indrukwekkende debuut in eenzitters tijdens het FIA Brits F4 kampioenschap in 2023 dat echt de aandacht trok van de racewereld.

In zijn eerste seizoen toonde Gustav Jonsson opmerkelijke bekwaamheid achter het stuur, met als hoogtepunt de prestigieuze titel van 2023 Rookie Champion. Deze prestatie betekende een historisch moment, want hij was de eerste Zweedse coureur in de geschiedenis van het kampioenschap die deze eer te beurt viel.

"Ik ben erg enthousiast om bij Van Amersfoort Racing te komen voor het seizoen 2024', zei Gustav Jonsson over zijn komst bij Van Amersfoort Racing. "We hebben eind 2023 samen een serie tests gedaan en we hebben meteen goed gepresteerd. Dit is echt een belangrijk jaar in mijn carrière en ik geloof volledig in het team en denk dat we een kans hebben om samen grootse dingen te bereiken."

Samen kijken we ernaar uit om het volgende hoofdstuk van succes en prestaties op het circuit te schrijven.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS