Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Megan Bruce bij Fox Motorsport voor debuut in GB4-kampioenschap

Uitgegeven door HJ van Keulen • 29 februari 2024 13:00

Fox Motorsport heeft Megan Bruce aangekondigd als eerste teamlid voor het GB4-kampioenschap van 2024. De 19-jarige uit West Sussex sluit zich bij Fox aan nadat ze indruk heeft gemaakt tijdens een aantal testdagen onder uiteenlopende weersomstandigheden in de GB4-wagen Tatuus F4-T014 op Oulton Park, Donington Park en Silverstone.

Megan Bruce bij Fox Motorsport


Megan maakte vorig jaar haar racedebuut in de Caterham Academy en behaalde een podiumplaats in de one-make series voor beginnende deelnemers.

Ondanks het feit dat ze de serie binnenkwam zonder race-ervaring, kwalificeerde ze zich al voor haar derde race op de eerste rij en eindigde ze op het podium tijdens een seizoen waarin ze uitgroeide tot een consistente koploopster. Ze stapt nu over van de uitgeklede sportauto's naar een volledig 'slicks and wings' eenzittersysteem.

Fox Motorsport uit Maldon, Essex, koos GB4 in 2023 voor het eerste seizoen van het team in de eenzitterracerij en won tijdens hun debuutweekend in de serie op Oulton Park.

Twee overwinningen en 10 podiumplaatsen resulteerden in de derde plaats in de punten voor Liam McNeilly. Het team won eerder in het Britse GT-kampioenschap, de International GT Open en de 24H Series en behaalde titels in de Ginetta GT4 Supercup en GT5 Challenge.

Megan Bruce bij Fox Motorsport

Megan Bruce zei: "Deze overstap is zo spannend. De overstap van een Caterham op profielbanden naar een GB4 eenzitter met slicks en vleugels is tot nu toe interessant geweest, maar het Fox Motorsport-team heeft ervoor gezorgd dat ik me thuis voel, dus ik heb het gevoel dat ik de best mogelijke uitgangspositie heb. Dat ik Liam [McNeilly] heb als iemand die het afgelopen jaar in deze auto's heeft geracet en gewonnen, is een extra bonus op het werk dat Jamie [Stanley] en de andere coaches hier doen. Ik weet dat het een leerjaar wordt, maar ik kan niet wachten tot de openingsronde."

Paul McNeilly, Team Principal, zei: "We zijn erg blij dat we Megan kunnen aankondigen als onze eerste GB4-coureur voor 2024, als onderdeel van wat een volledig nieuwe line-up wordt. Hoewel ze nog nooit in een eenzitter heeft gereden - en de GB4-auto heel anders is dan de Caterham waarin ze vorig jaar reed - wordt ze elke keer sterker als ze in de auto stapt. Haar vooruitgang is dubbel zo indrukwekkend als je bedenkt dat ze vorig jaar rond deze tijd nog nooit geracet had. Ik ben er zeker van dat het tempo van verbetering dat we tot nu toe hebben gezien ook tijdens het seizoen zal aanhouden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS