Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Steeds meer vrouwelijke coureurs in de single-seaters: Chloe Grant keert terug naar GB4 met regerend kampioen KMR Sport

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 maart 2024 15:00

Chloe Grant keert in 2024 terug naar het GB4-kampioenschap met regerend kampioen KMR Sport. De 18-jarige uit Perth nam in 2022 deel aan het eerste jaar in het GB4. Ze eindigde 12 keer in de top tien in haar eerste seizoen als eenzitter, nadat ze in 2021 was opgeklommen van het Junior Saloon Car Championship, waarin ze de winnares was van het scolarship van de serie.

Chloe Grant


Grant stapte vorig jaar over naar F1 Academy voor het eerste seizoen. Ze racete op F1-locaties in Oostenrijk, Spanje, Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten, met als beste resultaat een vierde plaats in Valencia. Haar meest recente race vond plaats op het Circuit of the Americas in Texas, ter ondersteuning van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Met haar overstap naar GB4 keert Chloe terug naar circuits waar ze veel ervaring heeft. Ze doet voor het derde jaar mee aan de serie met de steun van Laser Tools Racing en John Clark Motor Group en ze verlengt ook haar samenwerking met Specsavers voor een tweede termijn.

Chloe keerde donderdag voor het eerst sinds 2022 terug in GB4-actie tijdens tests op Oulton Park, in aanloop naar de seizoensopener op de locatie in Cheshire dit weekend (30 maart/1 april).

Chloe Grant: "Ik vind het geweldig om de strijd aan te gaan met de competitieve grid van GB4, zeker nu ik het gevoel heb dat ik me als coureur heb ontwikkeld sinds mijn laatste deelname aan de serie. Omdat ik in 2022 samen met KMR Sport heb gereden en hen vorig jaar de kampioenstitel heb zien winnen, weet ik dat ik in goede handen ben."

Teamleider Kevin Mills: "Ik ben erg blij dat Chloe bij KMR Sport komt racen. We zijn enthousiast om aan de slag te gaan en zullen hard werken om haar vooraan op de grid te krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS