Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Keanu Al Azhari doet met MP Motorsport nog een seizoen Spaans Formule 4

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 januari 2024 17:32

Autocoureur Keanu Al Azhari uit de Verenigde Arabische Emiraten blijft bij MP Motorsport voor een tweede seizoen in het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Ter voorbereiding neemt de 16-jarige coureur deel aan zijn lokale kampioenschap, de UAE F4.

Keanu Al Azhari doet met MP Motorsport

De beslissing van Al Azhari om nog eens aan de bak te komen in de Spaanse F4 komt na een sterk debuutseizoen bij MP Motorsport als vertegenwoordiger van de Richard Mille Young Talent Academy in 2023. In zijn allereerste race in het kampioenschap behaalde hij daarin al zijn eerste podium. Al Azhari scoorde vervolgens het hele seizoen constant punten om als negende te eindigen, als een van de beste rookies in het 30 auto’s tellende veld. De jonge Emirati is de zesde coureur in het MP-team voor de Spaanse F4 in 2024.

“Bij MP Motorsport blijven voor een tweede aanval op in het Spaanse F4-kampioenschap biedt het beste fundament om verder op te klimmen op de formuleladder”, aldus Al Azhari. “2023 was een geweldig leerjaar voor me, waarin ik met de steun van de mensen om me heen en het team echte vooruitgang heb geboekt, zowel op als naast het circuit. Dat heb ik bewezen met een dominante prestatie in de F4 Trophy Race tijdens het weekend van de Grand Prix van Abu Dhabi, met een dubbele pole position en twee races waarin ik van start tot finish leidde. Het werk dat we in 2023 hebben gedaan, vormt de ideale opstap om in 2024 mee te strijden om podiumplaatsen en uiteindelijk het kampioenschap. Hopelijk is mijn persoonlijke ontwikkeling als coureur in de afgelopen 12 maanden en het komende UAE F4-kampioenschap de best mogelijke voorbereiding op het komende Spaanse F4-seizoen, dat in mei van start gaat op Navarra.”

“Het is geweldig nieuws dat Keanu bij ons terugkeert voor nog meer Formule 4”, aldus teammanager Sander Dorsman van MP Motorsport. “Hij toonde zijn natuurlijke snelheid toen hij zijn auto bij zijn allereerste poging op de eerste rij zette in Spa en meteen zijn eerste podium in de klasse opeiste. Voor 2024 is het ons doel om die snelheid om te zetten in meer podiumplaatsen en om Keanu in stelling te brengen voor overwinningen. Onze Spaanse F4-bezetting voor 2024 laat een veelbelovende mix van jeugd en ervaring zien, dus we kijken uit naar wat een prachtig seizoen belooft te worden!”

Voordat Al Azhari zijn debuut maakte in de formuleauto’s door tweede te worden in de UAE F4 Trophy-race tijdens de GP van Abu Dhabi in 2022 en daarna twee podiumplaatsen pakte in het UAE F4-winterkampioenschap van 2023, bouwde hij een sterke carrière op in de kartsport. In 2020 en 2021 nam hij deel aan het FIA WK en EK op OK Junior-niveau. In 2022 promoveerde hij naar OK-niveau. Hoogtepunten waren de negende en tiende plaats in de Champions of the Future-winterseries in 2021 en 2022 en zijn deelname aan de nationale kartkampioenschappen, waarin hij vijfvoudig kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten werd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS