Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Lin Hodenius met Van Amersfoort Racing in Europese - en Italiaanse F4-kampioenschappen: "Ik sta te popelen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 april 2024 21:00

Nadat hij vorig jaar zijn debuut in de single-seaters maakte in Spanje, is Lin Hodenius nu klaar voor het volgende hoofdstuk in zijn race-carrière. Dit seizoen sluit de zoon van Rally-coureur Roger Hodenius zich aan bij het gerenommeerde Van Amersfoort Racing voor de Europese F4-campagne van 2024. Het seizoen bestaat uit drie Europese races en zeven races in het prestigieuze Italiaanse Formule 4-kampioenschap.

Frits van Amersfoort Racing VAR Lin Hodenius


Hodenius is pas 17 jaar oud en is een getalenteerde coureur die zijn racen begon na het behalen van zijn racelicentie. Hij begon in GT4 en groeide al snel door naar de Porsche Cup. In 2023 veroverde hij de titel in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe en maakte hij zijn debuut in de Formule 4. Met de ervaring die hij in Spanje heeft opgedaan, maakt hij zich nu op voor een volledig seizoen in de F4 met de equipe van Frits van Amersfoort. Hodenius is hongerig naar succes en heeft eerder dit jaar al kilometers gemaakt tijdens de Formula Winter Series.

"Ik sta te popelen om mezelf verder te ontwikkelen. Met Van Amersfoort Racing en een competitief veld in deze klasse zijn we er klaar voor om dit seizoen vol gas te gaan. Ik ben er klaar voor en heb zin om te beginnen!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS