Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Alisha Palmowski met Elite Motorsport in het GB4-kampioenschap: "Altijd al een droom"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 13 maart 2024 10:01

Alisha Palmowski stapt dit jaar met Elite Motorsport over naar het GB4-kampioenschap. De tiener uit Derbyshire blijft voor het tweede achtereenvolgende jaar bij het team uit Norfolk.

Alisha Palmowski blijft bij Elite Motorsport

De voormalige Ginetta Junior Scholarship-winnares eindigde vorig jaar met het team als vijfde in het Junior Championship, nadat ze 10 podiumplaatsen had behaald.

De 17-jarige uit Glossop begint pas aan haar derde volledige seizoen autoracen, nadat ze in 2018 de karttitel in de BirelART Series UK Junior Rookie Champion opeiste en als tweede eindigde in het Daniel Ricciardo Series UK National Junior Championship in 2020 en 2021.

De rijzende ster van de British Racing Driver's Club (BRDC) noteerde indrukwekkende rondetijden tijdens een tweedaagse test op Oulton Park vorige week (13/14 maart) en voerde de gecombineerde tijdenlijsten aan. Palmowski zal Finn Harrison vergezellen in Elite's line-up met twee auto's. Finn studeerde dit jaar ook fulltime af bij de Ginetta Juniors. Hij noteerde de tweede tijd op de locatie in Cheshire.

Alisha ontving onlangs de Goodwin Trofee voor haar tweede plaats in het algemene British Women Racing Drivers Club Championship. Ze won ook de VIP Adrenaline Trophy voor de beste prestatie in een sportwagen en de BWRDC Junior Gold Star Award.

Alisha Palmowski zei: "Nadat ik eind vorig jaar mijn eerste tests had gedaan in een eenzitter, was het duidelijk dat dit de route was die ik moest volgen en GB4 is de meest kosteneffectieve manier om de overstap te maken."

"Bovendien is GB4 een partner van de BRDC, wat voor mij ook een geweldige afstemming is nadat ik geselecteerd ben om deel te nemen aan het BRDC Rising Star Programme!"

"Ik ben erg enthousiast over het komende seizoen. Racen met eenzitters is altijd al een droom van me geweest, dus om die droom te verwezenlijken is iets waar ik erg naar uitkijk en ik kan niet wachten op de uitdaging.

"Mijn belangrijkste doelstelling voor dit jaar is om een kanshebber te zijn voor de titel in het kampioenschap, om te strijden voor overwinningen en podiumplaatsen en om meer ervaring en vertrouwen op te doen in het racen met singleseaters.

"Elite Motorsport heeft me vorig seizoen in Ginettas zo geholpen om vooruitgang te boeken als coureur in elk aspect van het rijden en om een geweldige omgeving te creëren om in te werken. Ze zijn zeer succesvol geweest in elk kampioenschap waaraan ze hebben deelgenomen en ik heb met iedereen binnen het team een goede band opgebouwd. Ik ben dan ook dankbaar dat ik de kans krijg om mijn race carrière bij hen voort te zetten.

"De tests tot nu toe waren erg succesvol en ik heb de GB4-auto goed onder de knie gekregen. Ik denk dat mijn ervaring als coureur bij de Ginetta Juniors me vaardigheden en wagenbeheersing heeft gegeven die ik kan overdragen op het besturen van een GB4-wagen", aldus Alisha Palmowski.

Teameigenaar en manager Eddie Ives zei: "Iedereen bij Elite Motorsport is blij dat Alisha de overstap maakt van de Ginetta Juniors naar de GB4. Tot nu toe heeft ze tijdens de tests in het voorseizoen laten zien over een goed tempo en een goede vaardigheid te beschikken. We zijn onder de indruk van hoe snel ze met de GB4-auto omgaat en ermee overweg kan. We kijken er nu reikhalzend naar uit om haar tijdens het seizoen te zien evolueren in het kampioenschap."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS