Formule 1

Lewis Hamilton over mogelijk verbieden van de party mode: "Ze proberen ons altijd af te remmen"

Uitgegeven door Bart • 14 augustus 2020 04:13 • Print artikel

De FIA wil mogelijk al vanaf de Grand Prix van België de party mode tijdens de kwalificatie verbieden. Met name Mercedes haalt veel voordeel uit het opschroeven van de motor. Lewis Hamilton zegt niet verbaasd te zijn over de op handen zijnde regel. "Ze proberen ons altijd af te remmen, maar het zal niet veel veranderen", aldus de Britse regerend wereldkampioen tegenover RaceFans.

Lewis Hamilton


Hamilton verwacht ook zonder party mode volop voor pole position te kunnen gaan. "De jongens van ons team hebben het gewoon geweldig gedaan wat betreft de motor. Het is duidelijk dat ze ons proberen af te remmen. Maar dat is oké. Wij zijn nog steeds snel, ook zonder party mode."

Volgens teamgenoot Valtteri Bottas gebruikt ieder team een party mode, dus zal de maatregel niet veel effect hebben. "We weten niet zeker wat de andere fabrikanten doen in de kwalificatie en of wij meer profijt hebben of niet. Maar we raken hierdoor niet in paniek. Als de regel komt, geldt hij voor iedereen."

Bottas geeft aan dat met de maatregel inhalen ook lastiger zal worden. "Alle teams gebruiken meerdere motorstanden. Soms nemen ze meer risico om in te halen en soms besluiten ze om de motor te sparen. Iedereen schroeft de motor wel eens op om aan te vallen of te verdedigen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS