Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

LINE-UP: Lucas di Grassi racet voor ABT CUPRA in nieuw Formule E-seizoen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 1 oktober 2023 06:45

Lucas di Grassi, de meest succesvolle Formule E-coureur ooit, komt in het 2024-seizoen uit voor het team van ABT CUPRA. Samen met de Zwitserse coureur Nico M�ller vormt de Braziliaan een nieuw rijdersduo voor het team.

Lucas di Grassi ABT CUPRA

�We zijn blij dat Lucas di Grassi voor CUPRA deelneemt aan de Formule E�, verklaart Xavi Serra, hoofd van CUPRA Racing. �Lucas is de afgelopen tien jaar ��n van de beste coureurs in deze raceklasse geweest en hij gaat in 2024 een belangrijke rol spelen in het verbeteren van onze prestaties. Zijn ervaring, technische knowhow en passie voor de Formule E waren allemaal redenen om voor hem te kiezen en we zijn ervan overtuigd dat we met Lucas de perfecte coureur aan boord hebben voor de toekomst.�

Wereldkampioen seizoen 2016/2017
Het Formule E-cv van de 39-jarige Braziliaan spreekt voor zich: Lucas di Grassi heeft de meeste podiumplaatsen gepakt van alle Formule E-coureurs (40), de meeste overwinningen behaald (13) en hij zette bij 12 races de snelste raceronde neer. Hij is ��n van de slechts twee coureurs die in elk seizoen minstens ��n keer op het podium heeft gestaan. Di Grassi won het rijderskampioenschap in zijn derde seizoen (2016/2017) en leverde een jaar later een belangrijke bijdrage aan het winnen van het teamkampioenschap. Na zeven jaar bij het team van ABT reed hij voor Venturi Racing en dit jaar voor Mahindra Racing.

Lucas di Grassi ABT CUPRA

�Het voelt geweldig om voor ABT CUPRA te gaan racen in de Formule E�, aldus Lucas di Grassi. �Niet alleen heb ik twee titels gewonnen met ABT, ook heb ik mooie herinneringen aan alle mensen die er met zoveel passie werken. Ik vind het fantastisch om na twee jaar terug te keren en ik kijk er echt naar uit om samen te gaan werken. We gaan alles geven om stap voor stap de resultaten terug te krijgen die het team verdient.�

Pre-season test
Met Lucas di Grassi achter het stuur kijkt ABT CUPRA uit naar een succesvol seizoen. Beide rijders komen voor het eerst in actie tijdens de offici�le tests in Valencia. Alle coureurs die deelnemen aan het kampioenschap komen van 23 tot en met 27 oktober samen in Spanje om zich voor te bereiden op het seizoen, dat op 13 januari van start gaat in Mexico City, gevolgd door races in steden over de hele wereld, van Sao Paulo tot Monaco.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS