Karting • GK4 Kartseries

Karttalent Roberto Baas ontwikkelt zich snel getuige podium: "In de laatste ronde wist ik hem toch voorbij te rijden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 maart 2022 13:36

Karter Roberto Baas van team WJS Racing kende zaterdag een uitstekende start van het GK4-seizoen. Tijdens de finalerace van de sterk bezette IAME X30 Junioren Nationaal eindigde de twaalfjarige inwoner van Kalmthout uit België erg knap als tweede. Op het circuit van Genk liet Baas zien dat hij uit het goede racehout is gesneden, want nadat hij kampioen van Nederland werd in 2021, heeft hij nu al met succes de overstap gemaakt naar de Junioren.

Roberto Baas en WJS racing

Met een topsnelheid van 120 km/u scheurt Roberto Baas over het circuit van Genk. “Tijdens de trainingen waren mijn teamgenootje Mats Broeren en ik het snelste. En ik wist op de vierde positie te kwalificeren.”

“In race 1 reed ik nog steeds op de vierde positie toen de twee coureurs voor mij op elkaar klapten. Toen lag ik ineens tweede. Op die positie ben ik ook geëindigd.” Door zijn prestatie in race 1 mocht Roberto de tweede race van de dag aanvangen vanaf de tweede positie.

“Heel de race reed ik eigenlijk op de tweede plek. En in de laatste ronde wist ik hem toch voorbij te rijden. Ik moest nog wel wat verdedigd. Maar die race heb ik dus gewonnen!”, zei hij met een grote glimlach.

Roberto Baas

Race 3 zou de beslissing brengen. Het werd een uitermate spannende aangelegenheid. “In race drie, waarin ik als eerste mocht starten, werd ik best snel al ingehaald. Daarna heb ik de hele tijd achter hem gereden. Ik probeerde wel het een en ander om hem in te halen, maar het is niet gelukt. Dus ik werd tweede met een banddikte verschil. Het was erg close!” Door zijn goede resultaten in de heats staat Roberto keurig in de top van het kampioenschap.

Voor zus Isabella verliep het weekend allemaal iets minder. Door een ongeluk op de baan kon ze tijdens de laatste race niet meer in actie komen.

Roberto wil graag Willem Jan Schoots en zijn papa en mama bedanken. Isabella wil op haar beurt graag teambaas Willem Jan (WJS Racing), topmonteur Sinan en haar ouders en familie bedanken. Het tweetal wordt in hun race-activiteiten ondersteund door Koel Vrieshuis Reimerswaal Road 2 Formula.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS