Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Jaguar TCS Racing start achtste seizoen in de Formule E met zeer sterk coureursteam

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 oktober 2023 12:01

Jaguar TCS Racing begint het seizoen 2024 van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap met een van de sterkste coureurs-combinaties op de grid. Het nieuwe team van Jaguar TCS Racing bestaat uit Mitch Evans en Nick Cassidy. De twee Nieuw-Zeelanders zijn samen goed voor 15 overwinningen, 37 podiumplaatsen, 11 polepositions en 1.076 kampioenschapspunten en kennen elkaar door en door. Niet alleen groeiden ze samen op in Nieuw-Zeeland, ook raceten ze samen in hun geboorteland.

Jaguar TCS Racing

Succesvolste seizoen
Jaguar TCS Racing is ook in het nieuwe seizoen een van de belangrijkste titelkandidaten. Het team dankt die status aan het glansrijke seizoen 2023 dat werd afsloten met 4 overwinningen, 11 podiumplaatsen, 3 polepositions en 292 punten. Daarmee ging de vorige editie van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap de boeken in als het beste seizoen ooit. Bovendien was 2023 ook het derde opeenvolgende jaar waarin het Britse team tot aan de laatste race van het seizoen meestreed voor de prijzen in zowel het constructeurskampioenschap als de titelstrijd bij de coureurs.

De formidabele Jaguar I-TYPE 6 speelde daarin een belangrijke rol. De raceauto claimde zowel de eerste als de tweede plek in de eindklassering bij de constructeurs, met Jaguar TCS Racing op de tweede plaats, vlak achter het klantenteam van Envision Racing. Beide teams wonnen samen de helft van alle races (8 overwinningen) en behaalden 20 podiumplaatsen, 6 polepositions en in totaal 596 kampioenschapspunten. Hiermee is de Jaguar I-TYPE 6 een van de succesvolste raceauto’s in de lange en roemrijke geschiedenis van het merk. Voor het seizoen 2024 keert de auto terug met de herkenbare asymmetrische zwart-wit-gouden livery, waarbij de auto’s van beide coureurs een verschillend design hebben.

Jaguar TCS Racing

Testsessies in Valencia
De Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde keert terug voor de rookie-tests van Jaguar TCS Racing. Het is de derde keer dat de DTM-kampioen van 2022 voor het team een rookie-test rijdt, na eerdere succesvolle sessies dit jaar in Berlijn en Rome.

Jaguar TCS Racing begint het 2024 ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap met de officiële testsessie in Valencia op 23 oktober 2023 alvorens op 13 januari 2024 in Mexico-Stad de eerste ronde van het 2024 ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap van start gaat.

Jaguar TCS Racing

Ontwikkeling voor straatauto’s
Voor Jaguar TCS Racing is het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap een belangrijke proeftuin waarin het team nieuwe technologieën innoveert en ontwikkelt, de efficiency van aandrijflijnen verbetert en naar succes streeft. De ervaringen die worden opgedaan in de autosport dragen bij aan de toekomstige programma's voor straatauto’s van JLR. De innovatie- en technologietransfer vanuit de Jaguar I-TYPE 6 ondersteunt de transformatie van Jaguar tot een volledig elektrisch luxemerk vanaf 2025.

Ook in het nieuwe seizoen wordt Jaguar TCS Racing bijgestaan door belangrijke partners die de missie van het team ondersteunen en die bijdragen aan het voortdurende streven naar nieuwe performance technologieën en aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor elektrische auto’s. Die partners zijn Tata Consultancy Services (TCS), Wolfspeed, Dow, Castrol en OpenText. Ook de officiële leveranciers Alpinestars en AERO blijven het team ondersteunen.

Het racen in 's werelds eerste klimaatneutrale sport met 's werelds eerste klimaatneutrale raceauto sluit aan bij het streven van JLR om, als onderdeel van zijn Reimagine-strategie, tegen 2039 nul uitlaatemissies te hebben en klimaatneutraal te zijn in de hele toeleveringsketen, producten en bedrijfsvoering.

Jaguar TCS Racing


Jaguar TCS Racing


Jaguar TCS Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS