Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Jaguar TCS Racing betrekt nieuw hoofdkwartier in aanloop naar nieuw FIA Formula E-seizoen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 2 december 2023 09:01

Jaguar TCS Racing is verhuisd naar een nieuw technisch hoofdkwartier in Kidlington, Oxfordshire (VK). Het ultramoderne innovatiecentrum van het team is gehuisvest in het nieuwe complex van technisch partner Fortescue WAE.

Jaguar TCS Racing

Jaguar TCS Racing bereidt zich voor op seizoen 2024 van het ABB FIA Formula E World Championship. In het nieuwe hoofdkwartier gaat het succesvolle raceteam verder met ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van de aandrijflijn voor de vier door Jaguar aangedreven Formula E-auto’s – die van Jaguar TCS Racing én van het Envision Racing-team, dat voor het tweede seizoen klant is van Jaguar.

Het nieuwe hoofdkwartier omvat een laboratorium waar het team Motor Generator Units (MGU’s) en omvormers bouwt – essentiële componenten van de aandrijflijn. Verder is er een werkplaats waar aan de Formula E-auto’s van Jaguar wordt gewerkt, een werkplaats waar onder meer transmissies, wielophangingen en koelsystemen worden opgebouwd en tal van andere ruimten voor specifieke werkzaamheden.

Jaguar TCS Racing

Dit wordt ook de thuisbasis van de ‘driver-in-the-loop’-simulator van het team. Daarin doen coureurs Mitch Evans en Nick Cassidy tests en bereiden zij zich voor op de races van 2024 – op zowel nieuwe als bestaande circuits die het kampioenschap komend seizoen bezoekt.

Tijdens het ABB FIA Formula E World Championship 2024 werken de technici van Jaguar TCS Racing ook op afstand vanuit de ‘controlekamer’ in het hoofdkwartier aan de Formula E-auto’s op het circuit. De ingenieurs zorgen voor de essentiële afstelling van de auto’s en ondersteunen hun collega’s op het circuit met de strategie.

Jaguar TCS Racing

De Formula E is en blijft dé high-performance-proeftuin voor hardware en software voor elektrische auto’s. Jaguar TCS Racing innoveert en ontwikkelt – in samenwerking met talrijke partners van wereldklasse – geavanceerde technologie om te strijden om de hoogste eer in het ABB FIA Formula E World Championship. Daarbij doen zij kennis en ervaring op die ze gebruiken om elektrische aandrijflijnen en software verder te verbeteren – ook voor productieauto’s. De innovaties en technologieoverdracht van Jaguar’s Formula E-auto’s komt uiteindelijk ten goede aan de elektrische modellen waarmee Jaguar vanaf 2025 een volledig elektrisch, modern, premium automerk is.

Jaguar TCS Racing

Om de ingebruikneming van het nieuwe hoofdkwartier te vieren, organiseerde Jaguar TCS Racing een exclusief evenement, waar het technische innovaties en baanbrekende materialen demonstreerde aan de hand van speciaal gemaakte kunstinstallaties. Het evenement werd geopend door James Barclay, Managing Director van JLR Motorsport en Jaguar TCS Racing Team Principal, en Judith Judson, CEO van Fortescue WAE. Bezoekers kregen een indruk van de faciliteiten, de technologie en het toegewijde team – essentiële facetten om een kampioensauto te ontwikkelen en in te zetten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS