Formule 1

Halo wordt geroemd na overleven crash met 220 km per uur in GP Bahrein: "Zonder de halo zou ik..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 november 2020 14:30

MANAMA - Romain Grosjean heeft de halo op zijn Haas-auto geroemd voor het redden van zijn leven tijdens de angstaanjagende crash aan het begin van de Grand Prix van Bahrein.

Romain Grosjean F1 Haas Grand Prix Bahrein


De Fransman crashte in de openingsronde van de race in Bahrein op zondag met een kracht van meer dan 50G uit de bocht en raakte de vangrail aan de rechterkant van het circuit met 222 kilometer per uur.

De crash spleet zijn auto in tweeën en veroorzaakte een enorme brand. Grosjean kon snel uit de brand ontsnappen en werd snel opgepikt door het medisch personeel van de FIA. De monocoque van zijn auto was in het midden van de vangrail blijven steken.

De Fransman werd naar het ziekenhuis gebracht van de Bahreinse defensie, waar hij brandwonden op beide handen bleek te hebben opgelopen. In een video gepost op zijn Instagram-account vanuit zijn ziekenhuisbed, sprak Grosjean met zijn fans om een update te geven over zijn toestand en om degenen te bedanken die hem hielpen uit de brand tevoorschijn te komen zonder grote verwondingen.

"Hallo iedereen, ik wil alleen maar zeggen dat ik oké ben - nou ja, soort van oké", zei Grosjean, alvorens te verwijzen naar de grote witte bandages op zijn handen.

"Hartelijk dank voor alle berichten. Ik was geen voorstander van de Halo, enkele jaren geleden, maar ik denk dat het het belangrijkste ding is dat in de Formule 1 is geïntroduceerd. Zonder de Halo zou ik niet in staat zijn om met jullie te spreken vandaag."

"Dus dankzij al het medisch personeel op het circuit en in het ziekenhuis, en hopelijk kan ik vrij snel wat nieuwe berichten schrijven en je vertellen hoe het met me gaat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS