Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

GELEKTE F2 en F3-kalender; ziet de start van het Formule 1-seizoen er zo uit?

Uitgegeven door Bart • 14 mei 2020 05:09 • Print artikel

Iedereen wacht met smart op de nieuwe Formule 1-kalender voor 2020. Officieel is er nog niets bevestigd, het blijft voorlopig bij geruchten. Autosport.com heeft beslag weten te leggen op een provisionele kalender voor de Formule 2 en Formule 3 en die events vinden normaal gesproken altijd tegelijk met de F1 plaats. Het seizoen 2020 zal volgens de plannen beginnen met twee races in Oostenrijk op 5 en 12 juli.

Red Bull Ring


Als alles volgens plan verloopt, verhuist het hele circus vervolgens naar Silverstone voor races in het laatste weekend van juli en het eerste weekend van augustus. Dat maakt onderdeel uit van een triple header met een race in Barcelona of Hockenheim.

Later in augustus zou een volgende triple header beginnen met races in Hongarije, Spa-Francorchamps en Monza. Of die races met of zonder publiek verreden worden, zal later duidelijk moeten worden. Na de race in Monza begin september reist de Formule 2 met de Formule 1 mee naar Baku en Sochi.

De race in België staat nu voor de laatste zondag van augustus gepland, maar zou ook nog kunnen verschuiven naar 13 september in verband met de coronamaatregelen in België.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS