Karting • GK4 Kartseries

Fraai podium voor Sky Defourny bij GK4 Kart Series in Mariembourg: "Ik ben heel blij met de beker!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 april 2022 14:02

Sky Defourny heeft een sterk resultaat behaald in de GK4 Kart Series. De 14-jarige karter uit Vinkeveen eindigde in de finale van IAME X30 Junior klasse erg knap op de tweede plaats. Een week eerder had hij op dezelfde baan van Mariembourg al een verrassende zevende plaats behaald tijdens de eerste ronde van de IAME Benelux Series en was hij de beste rookie.

Sky Defourny aan de leiding

Sky, uitkomend voor het topteam van TD Kart Racing, liet mooie dingen zien op de kartbaan Karting des Fagnes in Mariembourg. Dat begon met de kwalificatie, maar de echte snelheid liet hij in de heats zien. De kwalificatie verliep redelijk, maar Defourny had geen vrije baan: “De kwalificatie ging goed en ik was best snel. Helaas zat er iemand vlak voor me die net iets langzamer was. Daarom kon ik er niet alles uithalen en kwam ik op de vierde positie terecht.”

Door een goede start in de eerste race schoof het talent door naar de derde positie: “Daarna werd ik weer vrij snel ingehaald door twee jongens en lag ik op P5. Daar verloor ik best wel wat tijd door, maar ik kon wel het gat naar de kopgroep dicht rijden. Ik kwam als vierde over de streep, alleen degene voor mij had een klikbumper en kreeg dus een tijdstraf. Daarom werd ik in de eerste race derde.”

De jonge karter uit Vinkeveen kwam in de eerste race van de IAME Junior klasse al in de top drie en dat betekende veel goeds. “Race 2 mocht ik vanaf P3 starten. Ik had een hele goede start en na bocht twee had ik de leiding te pakken. De nummers 1 en 2 waren met elkaar aan het vechten en ik kon mooi doorschuiven naar de leiding. Dat wist ik vier rondjes lang vast te houden, maar toen werd ik weer ingehaald door in totaal drie andere jongens. Omdat ik ze net niet bij kon houden werd ik vierde.”

In de finale was het vuurwerk met alle toppers van de junioren. Het werd een schitterende strijd, waarin zelfs Sky aan kop kwam, maar het bleef stuivertje wisselen. “De finale race mocht ik vanaf de vierde positie beginnen. Na de eerste bocht lag ik al tweede en drie bochten later al op P1.” Defourny werd door een treintje van karts na een paar rondjes ingehaald, maar nam zich het volgende voor: “Ik laat hen lekker met elkaar strijden en wacht tot de twee laatste rondjes en dan ga ik er voorbij. Uiteindelijk ben ik als tweede over de streep gekomen. Ik ben heel blij met de beker!”

Sky Defourny en zijn vader genieten van het succes

Sky heeft de afgelopen jaren flinke stappen gemaakt met steun van zijn vader en moeder. Vanuit de RK1 racet hij nu vooraan bij de IAME Junioren. Zo snel kan het gaan. “Ik wil graag deze gelegenheid gebruiken om mijn sponsoren te bedanken. Natuurlijk wil ik ook graag mijn ouders bedenken. Zij maken dit allemaal mogelijk. Daarnaast wil ik Thierry Delré ontzettend bedanken voor alle tips over de kart.”

Dit zijn de sponsors van Sky Defourny Racing:

Spring Real Estate Amsterdam
De Pelikaan Vakantiewoningen Texel
HAM Vastgoedonderhoud Velsen Noord
Mister Shop Amsterdam Noord
W.POTHUIZENBOUW Vinkeveen
ABS Autoherstel Le Mans Amsterdam Noord
Auto Brockhoff Nissan Amsterdam Noord
Autotechnica Amsterdam Noord
Asian Food Concepts on Location
Boathouse Vinkeveen
Basko Healthcare Zaandam
Eipi Belettering & Gevelreclame Purmerend
Krijtenberg Sound & Vision Amstelveen
Outer Beauty Vinkeveen
DDW Vinkeveen All-round
Timmerspecialist Vinkeveen
RCI Financial Services Schiphol
River Carwash Amsterdam Noord
En de vrienden van Sky Defourny Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS