Formule 1

Ferrari F1 over het gebrek aan motorvermogen: "Dat alles zo tegen zou vallen, had niemand verwacht"

Uitgegeven door Luke Merkx • 23 januari 2021 06:10 • Print artikel

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft zich uitgelaten over de kansen van de Italiaanse renstal in 2021. “Ons doel is om minimaal derde te worden in het constructeurskampioenschap, maar dat gaat niet makkelijk worden. De concurrentie is erg groot.”Ferrari kende een teleurstellend seizoen in 2020. De Scuderia sloot het seizoen af op de zesde plaats en wist slechts drie keer een podium te scoren (Oostenrijk, Silverstone en Turkije). Teambaas Mattia Binotto heeft zich tegenover F1.com uitgelaten over de kansen van het Italiaanse team in 2021: “We willen minimaal derde worden in de WK-stand, maar gezien de concurrentie van Aston Martin en McLaren zal dat niet meevallen. Aston Martin kan de auto van afgelopen jaar door ontwikkelen en McLaren beschikt komend seizoen over een Mercedes-motor.”

Binotto eerlijk en oprecht
“In de winterperiode merkten we al dat de auto niet goed genoeg was, maar dat alles zo tegen zou vallen, had niemand verwacht. Het was een moeilijke tijd voor iedereen, ook voor mij. Een zesde plaats in de WK-stand was de slechtste prestatie van ons team sinds 1980. Daarnaast maakte het coronavirus het alleen maar lastiger voor iedereen.”

“Sterkere motor in 2021”
Binotto legde in het interview tevens uit dat het gebrek aan motorvermogen hem het meest pijn deed in 2020. “De motor van afgelopen jaar was niet Ferrari-waardig. We nemen de volledige verantwoordelijkheid, het spijt ons heel erg. In 2021 hebben we een betere motor: we hebben veel geleerd van vorig seizoen en zullen sterk terugkomen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS