Autosport BE • Formule Renault 1600

FR 1.6l: Demaerschalk, Cox of wordt het 'girlpower' met Karlina Stala?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 september 2007 09:28

Wie wordt kampioen in de Formule Renault 1.6l? Demaerschalk, Cox of wordt het ‘girlpower’ met Karlina Stala?

Het FR 1.6 veld


Na drie meetings in Zolder en één in Dijon trekt het Belgisch kampioenschap Formula Renault 1.6 opnieuw naar het snelle Francorchamps. Wegens de moderniseringswerken hadden de jonge
wolven eerder dit seizoen immers niet de gelegenheid de Raidillon te bestormen. Nu krijgen ze echter kansen genoeg om Eau Rouge en Blanchimont onder de knie te krijgen, want de laatste vier races van het seizoen worden op het Ardense circuit verreden: eerst volgend weekend in het kader van Francorchampagne, dan twee weken later tijdens de finale op het Racing Festival.

Kevin Demaerschalk, de huidige leider


Met nog 88 punten te verdelen komen er rekenmatig nog elf rijders in aanmerking voor de titel. Realistisch gezien zijn dat er echter een pak minder. Na de opgave van de Roemeen Doru Sirius Sechelariu tijdens het voorprogramma van de 24 Uur van Zolder is het aantal échte titelkandidaten gefilterd tot drie. Eén van hen wordt de opvolger van de Brit Craig Dolby op de lijst van kampioenen van de FR 1.6, een kampioenschap waarvan twee oud gedienden, Jérôme D’Ambrosio en Pierre Sevrin, afgelopen weekend tot kampioen werden gekroond, respectievelijk in de International Formula Masters en de Legend Car Tour. Een andere ex-kampioen, Maxime Soulet, voert op dit ogenblik de Belcar-stand aan. Om maar aan te geven dat de Formula Renault 1.6 een van de betere opleidingen blijft.

Niels Cox is leider af sinds de manches tijdens de 24 Uren van Zolder

Na zijn zege in Zolder leidt de zestienjarige Kevin Demaerschalk uit Hoeilaart de tussenstand met zes punten voorsprong op Tof Racingrijder Niels Cox. Demaerschalk is ook beste rookie en leider in de Renault Stars Challenge. Ook de snelle blonde Letse Karline Stala, derde op 21 punten, maakt nog kans op de titel.

De strijd om de podiumplaatsen zal dit weekend echter niet alleen tussen de drie titelkandidaten gaan. Er moet ook rekening worden gehouden met de Roemeen Sechelariu, de Luxemburger Gary Hauser en vooral met de piepjonge (15 jaar) David De Saeger, die na zijn eerste single-seater succes in Zolder nu helemaal gelanceerd is. Net zoals alle andere debutanten van dit seizoen; Jack Piper, Arthur Pic, Jurgen Elbracht, Jean-Philippe Grandsire, Jordy Dodemont, Nicolas Dervisaj, Yannick Roggeman en Valérie Theuwissen; heeft de Brusselaar nog nooit een wedstrijd op het mooiste circuit ter wereld gereden. Ook voor gastrijder Kevin Cuoco, die bij Patrick Païez Progress de plaats inneemt van Eliott Bachelart, is dat het geval. Hij einidgde afgelopen weekend tijdens het WK Karting in Mariembourg als twaalfde. RaceXpress is ter plekke en houdt u op de hoogte van de kampioensstrijd in de Formula Renault 1.6.

Karline Stala girlpower

Kampioenschap: 1. Demaerschalk 128 punten; 2. Cox 122; 3. Stala
107; 4. Hauser 94; 5. Sechelariu 88; 6. De Saeger 85;
Renault Stars Challenge : 1. Demaerschalk 42 punten; 2. Cox 37; 3.
De Saeger 26; 4. De Crem 15;

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS