Autosport BE • Formule Renault 1600

Racing Spirit Team ondanks problemen toch in de punten op Zolder

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 augustus 2006 08:02

ZOLDER - Woensdag 23 augustus: De vrije trainingen op Zolder in het Formule Renault 1.6-kampioenschap. Omwille van een drukke periode voor een aantal teamgenoten stonden Maxime en Jean-Baptiste Malherbe van het Racing Spirit Team zelf er alleen voor als mechaniekers. Maar ondanks dat waren er toch geen noemenswaardige problemen tijdens de vrije trainingen.

De eerste kwalificatie-sessie werd verreden in extreem natte
omstandigheden en op oude regenbanden. De tweede sessie verliep op een droog circuit, maar door een olielek aan de koppeling slaagde de 69 er niet in te verbeteren. Een zeventiende startpositie was het resultaat.

Gezien de rustdag op het circuit op vrijdag kon het lek zonder
problemen gedicht worden en werd ook de afstelling nog wat verbeterd.
Het werk bracht op want tijdens de eerste race begon JB aan een mooie remonte. Tot acht ronden van het einde de koppeling opnieuw raar begon te doen en het vermogen van de motor niet meer naar de wielen kreeg, met een opgave tot gevolg. Ondanks dit, werd het team nog als veertiende geklasseerd.

Tussen de twee races door werd er met man en macht gewerkt om de koppeling te vervangen. En met success want ook in de tweede race kon Jean-Baptiste beetje bij beetje opklimmen in het klassement. De opmars werd dit keer echter op de tiende plaats beëindigd, toen vier rondes van het einde, de motor een ongezond geluid begon voort te brengen. Met nauwelijks nog power beschikbaar, reed het team nog uit, maar moesten ze tevreden zijn met opnieuw een veertiende plaats.
Na de Parc Fermée werd het probleem nog eens onderzocht en bleek dat de spoel van één van de cilinders de geest had gegeven.

Ondanks al deze problemen kon Racing Spirit toch nog twee punten
verzamelen in het kampioenschap. En zonder technische problemen, hopen ze er zeker nog een paar bij te doen tijdens de laatste meeting in oktober in Francorchamps.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS