Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

FE: Robin Frijns terug na polsblessure: "Het raceweekend kan beginnen!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 maart 2023 09:00

Komend weekend staat de eerste ePrix van Sao Paulo op de Formule E-kalender. Het is ook voor het eerst sinds de ePrix van Mexico dat Robin Frijns weer in de ABT Cupra stapt. De Nederlander is na twee maanden revalideren klaar om zijn rentree te maken in de elektrische klasse.

Robin Frijns rentree

Tijdens het openingsweekend van het negende Formule E-seizoen ging het al na enkele honderden meters mis voor Robin Frijns. Tijdens de openingsronde van de ePrix van Mexico brak de Limburger zijn pols. Hij onderging een operatie en moest ook de double header in Saudi-Arabië missen, maar stond hij ook in India, en Zuid-Afrika niet aan de start. Hij werd vervangen door de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde.

“Het voelt waanzinnig goed om weer met Nico en het hele team een wedstrijd voor te bereiden. Het is zo goed om weer terug te zijn”, zegt Frijns. “De afgelopen twee maanden voelden als een eeuwigheid. Veel dank aan het team, de FIA, alle doktoren en fysio's, en de hele Formule E-paddock, die geduldig met me zijn geweest, ondanks dat ik zo ongeduldig was." Frijns reed afgelopen weekend mee in de 12 uur van Sebring en voltooide deze zonder problemen: “Mijn hand voelt goed aan, het racen in Sebring verliep vlot, ik ben fit voor São Paulo. Ik heb de hele tijd contact gehad met het team, was bij alles betrokken en ben op de hoogte van alle procedures. Het raceweekend kan beginnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS