Formule 1

Esteban Ocon wil strijden met Max Verstappen: "Ik rij niet in de F1 om alleen mee te doen"

Uitgegeven door Bart • 27 november 2022 18:01 • Print artikel

Esteban Ocon hoopt dat Alpine zich komend jaar kan meten met de topteams van Red Bull, Ferrari en Mercedes. De Franse renstal heeft gedurende het jaar flinke progressie geboekt, maar dan zal het wel de betrouwbaarheidsproblemen op moeten lossen. Al gold dat meer voor de auto van Fernando Alonso dan die van Ocon. De Fransman hoopt met Max Verstappen te kunnen gaan strijden, iets dat hij in de kart ook vaak deed.

Esteban Ocon


Ocon praat in een interview met de NOS over de opmars van tweevoudig wereldkampioen F1 Max Verstappen. "We kunnen het nu goed met elkaar vinden en hebben veel respect voor elkaar. Max is een supertalent en al jaren altijd en overal competitief. In de kart domineerde hij al en dat is daarna niet meer veranderd. Zijn wereldtitels in de Formule 1 zijn verdiend. Dat vond ik vorig jaar al en ook dit jaar heeft hij een geweldig seizoen gehad. Ik vind het mooi dat iemand waar ik mee opgegroeid ben zich zo ontwikkeld heeft. Max is een van de grootsten in onze sport."

Komend jaar hoopt Ocon zich te kunnen meten met zijn oude rivaal uit de kartsport. "Ik denk dat het mogelijk is en zo moet je ook denken. Als je niet in jezelf gelooft, ben je al meteen kansloos. Ik heb nog een contract tot en met 2024 en het team wil het gat naar de kop dichten. Ik geef daar zelf ook alles voor en rij niet in de Formule 1 om alleen mee te doen. Daarnaast zullen de verschillen de komende jaren kleiner worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS