Formule 1

Esteban Ocon: "Het was een ongelukkig incident met Sergio Perez en ik wil geen schuldige aanwijzen"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 17 april 2021 04:33

Voor Sergio Perez en Esteban Ocon was de eerste vrije training van de Grand Prix op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola een bewogen sessie. De coureurs raakten elkaar en moesten de rest van de sessie vanaf de zijlijn toekijken. Ondanks het incident kijkt Ocon uit naar de rest van het weekend.

Alpine Ocon

"We begonnen het weekend positief, ondanks het incident", vertelde Ocon na de trainingen aan Sky Sports. "Gelukkig voor Sergio en mijzelf hebben we niet zoveel tijd verloren op de baan, wat belangrijk is nu de sessies maar een uur duren."

Helmut Marko legde de schuld van het incident bij Sergio Perez maar Ocon wil geen schuldige aanwijzen. "Het was een ongelukkig incident, maar we hebben het achter ons kunnen laten en ons kunnen blijven concentreren op de middag. De monteurs hebben uitstekend werk geleverd door de auto op tijd klaar te krijgen", vervolgt Ocon.

"We hebben een goede basis om op voort te borduren. Er zijn nog een aantal dingen te finetunen op de balans, maar de auto doet het hier goed ", aldus Ocon, die ook aangaf dat hij uitkijkt naar de rest van het weekend.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS