Karting • Karting Diversen

En weer is het raak! Karter Jason Bralić met baanrecord naar opnieuw een dagzege in Strijen!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 september 2020 00:21 • Print artikel

STRIJEN – Wisselende omstandigheden teisterden zondag de kartbaan van Strijen; Jason Bralić was wél een constante factor op het fraaie circuit. Het tienjarige talent uit Maasland reed tijdens de derde ronde van het Zuid-Hollands kampioenschap naar een overtuigende dagzege in de IAME Mini Parrilla-klasse. de jonge topper van team PdB Racing eindigde op de derde, eerste en eerste plaats in de respectievelijke races én hij verbrak het baanrecord in zijn klasse.

En weer is het raak! Karter Jason Bralić opnieuw een dagzege in Strijen!

Natuurlijk was Jason maar wat blij. Alwéér een dagzege in Strijen, zijn tweede van dit seizoen. De overwinning telde mee voor zowel het Zuid-Hollands kampioenschap als het lokale clubkampioenschap. “Ik sta nu eerste in het clubkampioenschap, in het Zuid-Hollands kampioenschap én in het NK”, duidde Jason zijn succes. “Ik had niet verwacht dat ik dit jaar zo sterk zou rijden.”

Hoe hij daar dan toch in slaagt? Jason moest even nadenken en zei toen: “Ik train heel veel op de simulator. Mijn vader heeft ook aan autosport gedaan en hij kan heel goed sturen. Ik leer veel van hem. Hij geeft me tips, vooral bij het racen op de simulator.”

Zondag in Strijen liet hij op zijn Falcon-kart van het PdB Racing Team zien dat het hem inderdaad veel helpt. Na een wat mindere kwalificatie op een natte baan (P7 door een te lage bandenspanning) kwam Jason in de eerste race direct goed op stoom. Hij snelde van plek zeven naar drie op nat asfalt. “Ik had eigenlijk gehoopt dat ik naar één zou gaan, maar de nummers één en twee hadden best veel voorsprong.”

De wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat de baan tijdens de tweede race weer droog was. Jason toonde zijn snelheid en denderde linea recta naar de overwinning. In de derde race begon het vlak voor de wedstrijd kort te regenen. Dat zorgde voor wat listigere situaties. “Ik werd één keer ingehaald omdat ik niet wist dat er een droge lijn was”, zei Jason. “Maar de motor van de jongen die me had ingehaald, hield aan het einde van het rechte stuk in en toen pakte ik hem terug.”

Zodoende was raceoverwinning twee van het weekeinde een feit. En daarmee ook zijn tweede dagzege in Strijen. Ronde één van het clubkampioenschap had hij namelijk ook al gewonnen. Tijdens de tweede ronde was hij overigens ook goed op dreef geweest, maar een crash buiten zijn schuld voorkwam dat hij ook dat weekeinde dagwinnaar werd. “Er was iemand op me gereden”, legde Jason uit. Maar dit afgelopen weekend was het dus weer raak met de dagzege.

Jason Bralić podium opnieuw een dagzege in Strijen!

De getalenteerde Zuid-Hollander heeft nog een druk programma voor de boeg. Behalve het NK, het clubkampioenschap en het Zuid-Hollands kampioenschap in Strijen rijdt Jason ook het Europees kampioenschap en het Benelux-kampioenschap. Om ook in die zware internationale wedstrijden goed voor de dag te komen traint hij elke week. Zijn volgende race is de derde ronde van het EK. Die wordt gehouden in het Italiaanse Castelletto. Een nieuwe baan voor Jason. “Het verste dat ik voor het karten ooit ben gekomen is Essay in Frankrijk.” Hij keek er naar uit. “Ik heb er heel veel zin in!”

Jason bedankt zijn vader en moeder, het hele PdB Racing Team en Nick en Peter de Bruijn.

Jason Bralić wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kinderopvang en kinderdagverblijf Djoy. Jason zoekt nog sponsors die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS