Karting • Iame X30 Euro Series

Jason Bralić toont zijn talent met klinkende dagzege in Strijen en een veelbelovende EK-test in Frankrijk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juli 2020 18:55 • Print artikel

STRIJEN – Hij kwam zag en overwon: karter Jason Bralić denderde in Strijen naar drie opvallend dominante heatzeges in de IAME Mini Parilla-klasse. Daarmee had het tienjarige karttalent uit Maasland op overtuigende wijze de dagzege voor zich opgeëist tijdens de tweede clubwedstrijd na corona.

Racetalent Jason Bralić pakt overwinning bij de klasse Mini Parilla

Jason was na afloop een beetje beduusd over zijn overwinning. Drie keer was hij als eerste over de finish gedenderd. In de eerste en tweede manche had hij een voorsprong van maar liefst acht seconden op de nummer twee. “Ik ben er heel trots op dat ik zo snel was”, blikte een glunderende Jason terug. “Maar dat ik alle drie de races zou winnen, had ik niet verwacht. Dat voelt echt goed. De trainingen gingen al lekker. We hebben niet veel aan de afstelling moeten veranderen.”

En dus knalde de snelle rijder van topteam PdB Racing in zijn Falcon-kart linea recta naar de poleposition. Jason: “Het was tijdens de kwalificatie een kwestie van beheerst rijden. Zo pakte ik de pole.”

Wat zijn dominante optreden in Strijen des te opvallender maakte, is dat Jason pas sinds vorig jaar kart. En dat allemaal na een vakantie op het eiland Texel. Daar was hij met zijn vader een keer voor de lol gaan karten.

Toen was het hek van de dam. Jason vond het karten zo leuk dat hij meer wilde. Zijn vader kocht een kart voor hem en hij ging testen in Strijen. “De eerste keer kon ik net een viertaktkart bijhouden. Maar als snel ging het steeds sneller.”

Dat zijn vader hem meenam naar de kartbaan was op zich niet zo heel vreemd. Vader Zlatko heeft zelf jarenlange ervaring als coureur in toerwagenklasses waarin hij streed met zijn potente BMW M3 E36 Evo.

En zo kon het gebeuren het dat Jason pas negen jaar oud was toen hij begon met karten. Sinds kort is hij tien jaar en als zijn rijden niet bedriegt, ligt er veel moois voor hem in het verschiet. De manier waarop hij in Strijen over de baan denderde, duidde op veel natuurlijk talent.

Jason Bralić met startnummer 887

“Ik reed het veld helemaal zoek. De races gingen echt heel goed.” Die uitstekende vorm kan hij binnenkort demonstreren tijdens het Nederlands kampioenschap Mini Parilla, races van het Benelux-kampioenschap en een aantal races van het Europees kampioenschap. De afgelopen dagen trainde Jason er met team PdB in Essay in Frankrijk, waar de eerste ronde van het EK IAME wordt gehouden. Het zag er veelbelovend uit met goede rondetijden. Ook blijft hij de clubwedstrijden in Strijen rijden. “Het zou echt super zijn als ik nog vaker het podium kan halen!”

Jason wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kinderopvang en kinderdagverblijf Djoy. Jason zoekt nog sponsors die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top.

Jason Bralić bedankt zijn vader en moeder, het hele PdB Racing Team en Nick en Peter de Bruijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS