Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Emely de Heus maakt overstap van karting naar Formule 4 met MP Motorsport: "ik kan niet wachten om..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 maart 2021 08:59

De jonge kartster Emely de Heus zet dit jaar haar eerste stappen in de autosport door te debuteren in het Spaanse Formule 4-kampioenschap. De 17-jarige jongedame uit Mijnsheerenland tekende daarvoor bij MP Motorsport uit het naburige Westmaas.

Emely de Heus begint autosportcarrière met MP Motorsport in Spaans F4-kampioenschap

De Heus testte in februari op het circuit van Barcelona al in de F4-auto van MP en besloot daarna de grote stap te wagen. Dat betekent dat ze komend seizoen deel uitmaakt van MP�s negenkoppige bezetting in het Spaanse F4-kampioenschap. Haar teamgenoten worden Suleiman Zanfari, Rik Koen, Gil Molina, Dilano van �t Hoff, Noah Degnbol, Manuel Esp�rito Santo, Santi Trisini en Georg Kelstrup.

�Zo geweldig dat mijn autosportcarri�re nu echt van start gaat�, aldus De Heus. �En helemaal super dat dat samen met MP Motorsport gebeurt, de trots van de Hoeksche Waard, waar ook mijn wortels liggen. Ik ken MP al sinds ik op de kartbaan van Strijen mijn rondjes rij � en nu maak ik zelf deel uit van het team! Bovendien zijn ze het sterkste team in het Spaanse F4-kampioenschap, wat mijn kansen op een goed debuutseizoen in de autosport alleen maar groter maakt. Ik kan niet wachten om te beginnen.�

Emely de Heus MP Motorsport in Spaans F4-kampioenschap

�We zijn enorm blij dat Emely komend jaar bij ons Formule 4 gaat doen�, aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. �We hebben haar de afgelopen jaren groot zien worden � op de kartbaan natuurlijk, maar ook omdat ze met haar vader Bert bij ons over de vloer kwam. Door Bert stond de naam De Heus al op de Mercedes GT3�s waarmee we jarenlang deelnamen aan de 24 Uur van Dubai. En nu is ze zelf een volwaardig teamlid van MP! Ze gaat het geweldig doen, daar ben ik van overtuigd.�

Emely de Heus maakte de afgelopen jaren naam in de Rotax Max-klassen van de Nederlandse kartsport. In de Rotax Max seniorenklasse waarin ze de laatste drie jaar deelnam, reed ze naar diverse podia en overwinningen. Ook op Benelux- en Europees niveau zette ze aansprekende prestaties neer.

Meer Formule 4 nieuws!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS