Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Edoardo Mortara verlaat Maserati MSG Racing: "Zijn ervaring, kennis en expertise zijn cruciaal geweest"

Uitgegeven door Peter Vader • 16 september 2023 08:31

Na de afsluiting van het negende Formule E-seizoen hebben Maserati MSG Racing en Edoardo Mortara bekend gemaakt dat de Zwitsers-Italiaanse coureur niet voor het team zal uitkomen in het tiende seizoen van het FIA Formule E Wereldkampioenschap. Mortara kwam in 2017 bij het team na het verlaten van zijn vorige werkgever Venturi. Al bij zijn tweede E-Prix-start eindigde hij op het podium, wat het startschot was voor een veelgeprezen samenwerking van zes seizoenen, die een van de langst bestaande en meest succesvolle coureurs-teampartnerschappen zou worden in de serie.

Maserati MSG Racing en Edoardo Mortara foto 1

Samen met het team won Edoardo Mortara won Maserati zes races, scoorde dertien podia en verzekerde zich van twee polepositions, waarmee hij 422 punten verzamelde. In seizoen 7 werd hij de eerste officiële vicewereldkampioen van de Formule E, voordat hij in seizoen 8 verder ging vechten voor de hoogste eer van een wereldtitel. Maserati MSG Racing wil Edo Mortara oprecht bedanken voor zijn ongelooflijke bijdrage aan het team gedurende zes schitterende jaren en wenst hem niets anders dan het allerbeste voor zijn toekomstige inspanningen.

Edoardo Mortara: “De afgelopen zes jaar van mijn carrière zijn een hele reis geweest en het was een eer om het team gedurende deze tijd te vertegenwoordigen. Sinds 2017 hebben we samen veel meegemaakt, het was soms een achtbaan en door te leren van de moeilijke momenten waarmee we te maken kregen, zijn we uitgegroeid tot een competitieve ploeg die vecht voor raceoverwinningen en wereldkampioenschappen. Ik ben trots op de rol die ik hierin heb gespeeld. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om het team te bedanken voor hun vertrouwen in mij en hun steun, ik wens hen veel succes voor de toekomst.”

James Rossiter, teambaas, Maserati MSG Racing: “Wij willen Edo bedanken voor zijn inzet en succes de afgelopen zes seizoenen. Zijn ervaring, kennis en expertise zijn cruciaal geweest in onze reis en ontwikkeling als team. Op persoonlijk vlak was het een voorrecht om met hem samen te werken en we wensen hem allemaal veel succes voor de toekomst.”

Giovanni Sgro, hoofd van Maserati Corse: "Maserati wil Edo graag bedanken voor zijn bijdrage en voor zijn voortdurende inzet voor het team gedurende seizoen 9. Zijn veerkracht heeft het team geholpen bij het behalen van positieve resultaten en bij het bijdragen aan de uitkomst van Maserati’s eerste seizoen in de volledig elektrische serie; hij demonstreerde ook zijn vermogen om te herstellen van moeilijke momenten. Hij is een succesvolle coureur en we zijn zeer verheugd en vereerd dat hij over de hele wereld een vaandeldrager is geweest voor de Drietand. Wij wensen hem het allerbeste voor zijn racecarrière.”

Maserati MSG Racing en Edoardo Mortara foto 2

Maserati MSG Racing en Edoardo Mortara foto 3Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS