Formule 1

Daniil Kvyat: "Het uitsluiten van Russische sporters en sportteams is oneerlijk"

Uitgegeven door Bart • 1 maart 2022 20:09

De invasie van de Russische troepen van Poetin in Oekraïne raakt ook de Russische autocoureurs. Daniil Kvyat heeft op social media gereageerd aan de vele oproepen om Russische sporters en sportteams te weren van internationale competities. De Russische voormalig Formule 1-coureur is het er niet mee eens en vindt de uitsluitingen oneerlijk.



"Ik hoop dat er een vreedzame oplossing komt voor het conflict in Oekraïne en dat we allemaal in vrede kunnen leven", aldus de Rus op Twitter. "Hopelijk kunnen beide partijen met elkaar praten om eruit te komen. Het is verschrikkelijk dat twee buurlanden met elkaar in conflict zijn. Ik wil niet dat militaire acties onze toekomst bepalen. Ik wil dat mijn dochter en alle kinderen van onze mooie wereld kunnen genieten."

"Ik wil alle sportbonden en organisaties op het hart drukken dat de sport buiten de politiek gehouden moet worden. Het uitsluiten van Russische sporters en sportteams is oneerlijk en druist in tegen het principe dat de sport zou moeten verenigen. Wie anders dan sportmensen kunnen de wereld in de toekomst lijmen en verbeteren."

Daniil Kvyat

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS