Autosport NL • NK Rally

Bob de Jong toch aan de start in Twente Rally! Technische crew heeft alles-op-alles gezet om Hyundai i20 R5 te herstellen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 oktober 2022 02:12

Hengelo – In de laatste rally van het seizoen moet de ontknoping komen in het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK). Daarmee belooft de Rocar-Tech Twente Rally op 15/16 oktober een interessant schouwspel te worden. Regerend kampioen Bob de Jong komt toch nog aan de start, nadat zijn Hyundai i20 R5 aanvankelijk niet op tijd klaar leek te zijn na de crash op hoge snelheid in de Eurol Hellendoorn Rally. Maar zijn technische crew heeft alles-op-alles gezet om de auto gereed te hebben, omdat Bob de Jong nog kans maakt op titelprolongatie.

BOB DE JONG RALLYING - Erik de Wild (links) en Bob de Jong kijken uit naar de Rocar-Tech Twente Rally

“Weliswaar schat ik onze kansen niet al te hoog in, maar als Hans Weijs en Jim van den Heuvel uit zouden vallen of heel laag zouden finishen kan het toch nog onze kant opvallen,” aldus Bob de Jong. “Maar daar ga ik vooralsnog niet van uit en dus gaan we gewoon vrij uit rijden om het seizoen op een positieve wijze af te sluiten.” Na de onfortuinlijke crash in Hellendoorn leek deelname in Twente vrijwel onmogelijk, maar de schade aan de auto viel nog enigszins mee. De onderdelen van Hyundai Motorsports waren snel binnen en het team van DDG Motorsports onder leiding van Dick de Graaf leverde een topprestatie door de auto snel op te bouwen: “Ik ben dan ook blij met mijn trouwe crew; dit is echt teamwerk en daarom gaan we in Twente proberen het seizoen op waardige wijze af te sluiten als beloning voor een ieders inzet,” ziet Bob de Jong uit naar de Rocar-Tech Twente Rally.

De andere titelkandidaten zijn Jim van den Heuvel (VW Polo R5) en Hans Weijs. Laatstgenoemde heeft de beste papieren, maar schijnt naar verluid in deze laatste rally niet met zijn vertrouwde Ford Fiesta R5 aan te treden maar met een auto van een ander merk! Daarnaast komen uiteraard Gert-Jan Kobus (Skoda) en Kevin van Deijne (Hyundai) aan de start, net als een handvol andere R5-equipes. Vorig jaar streden Bob de Jong en Jim van den Heuvel onder lastige weersomstandigheden tot de laatste meters om de zege; Van den Heuvel won toen nipt met slechts 1,2 seconden voorsprong op de Hyundai-equipe.

Bob de Jong

De start van deRocar-Tech Twente Rally is zaterdag 15 oktober om 19:45 uur; na twee rondes van 2 klassementsproeven rond Zeldam en Bentelo krijgen de equipes rust tot de herstart op zondag 16 oktober rond de klok van tien. Op zondag staan er drie rondes van 4 klassementsproeven (Sint Isidorushoeve, Stepelo, Twekkelo en Hengelo) op het programma. ’s Middagsom17:30 uur is de finish voorzien. Het Servicepark is gesitueerd op het parkeerterrein van Thales op het HighTech System Park in Hengelo. Voor meer informatie kijk op www.twenterally.nl en volg Bob de Jong Rallying op social media.

Bob de Jong

Net als voorgaande jaren zal de naam van Hyundai-dealer Autogroep Twente tijdens de Rocar-Tech Twente Rally de voorruit van de equipe De Jong/De Wild sieren: “Wij hebben de afgelopen jaren zeer plezierig met Bob de Jong samengewerkt en hij is een uitstekende merkambassadeur. Wij zijn als Hyundai-dealer met vestigingen in Hengelo, Enschede en Almelo dan ook vereerd dat de Nederlands kampioen met onze naam op de auto rijdt. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong en Erik de Wild dan ook van harte bij hun deelname in onze regio.” Bob de Jong is uiteraard blij met deze support: “De jarenlange persoonlijke betrokkenheid van Autogroep Twente doet ons goed. Wij gaan weer voor de nodige aandacht zorgen en hopen met onze prestaties en met de betrouwbaarheid van de i20 het imago van Hyundai te versterken.”

De stand in het ONRK met nog 1 wedstrijd te gaan luidt als volgt:
1. Hans Weijs, 149 punten; 2. Jim van den Heuvel, 140; 3. Bob de Jong, 123; 4. Gert-Jan Kobus, 121; 5. Jan de Winkel, 120; 6. Kevin van Deijne, 102. Alle resultaten tellen mee.

Twente Rally 2022 event logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS