Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

ABB FIA Formule E: Jehan Daruvala en Maximilian Günther moeten voor Maserati de kastanjes uit het vuur halen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 januari 2024 19:01

Raceseizoen 10 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap gaat officieel van start op zaterdag 13 januari met de Mexico-Stad E-Prix. Maserati is er trots op opnieuw uit te komen in de volledig elektrische raceklasse, de meest innovatieve in de internationale autosportwereld. De in Modena gevestigde fabrikant is het eerste en enige luxe Italiaanse automerk dat uitkomt in het kampioenschap.

Jehan Daruvala

Na de aankondiging eind september van de nieuwe rijders-line-up voor het seizoen 2024 - met racewinnaar Maximilian Günther en Jehan Daruvala, de enige rookie van dit jaar - bereidt Maserati MSG Racing zich voor op een nieuwe uitdaging in het wereldkampioenschap voor volledig elektrische monoposto’s.

Afgelopen seizoen was Maserati MSG Racing regelmatig te vinden in de top tien en eindigde het team het kampioenschap op de zesde plaats, dankzij drie podiumplaatsen en een overwinning van Max Günther. De Duitse coureur bracht de fans van het iconische merk al verschillende malen in vervoering – mede dankzij een P1 in Jakarta en een P3 podiumplek tijdens de thuisrace van Maserati in Rome – in een periode die zowel intens als veelbelovend was.

Voor Maserati wordt 2024 een jaar van nieuwe competitieve doelen en nieuwe doelstellingen op het gebied van technologische innovatie. De terugkeer naar het circuit markeerde niet alleen een ode aan de succesvolle racehistorie van de Italiaanse fabrikant, maar ook de lancering van Folgore, Maserati’s nieuwe lijn van volledig elektrische modellen. Tegen 2025 zullen alle Maserati-modellen een volledig elektrische variant hebben.

Met 17 races wordt seizoen 10 van het Formule E-kampioenschap het langste tot nu toe. Naast nieuwe races in Azië – Tokio en Shanghai – neemt het Misano Adriatico Circuit dit jaar de plaats in van Rome als locatie voor de enige Italiaanse race op de kalender. Waarmee dit de ‘thuisrace’ wordt voor de Drietand-fans in Motor Valley en daarbuiten.

Maximilian Günther, coureur Maserati MSG Racing


Maximilian Günther, coureur Maserati MSG Racing
“Ik kijk er erg naar uit om het seizoen in Mexico-Stad te starten. We hebben een geweldige tussenperiode achter de rug, hebben een aantal flinke stappen voorwaarts gezet en de motivatie binnen het team is groot. Het circuit in Mexico-Stad is een uitdaging waar ik erg naar uitkijk. De lay-out is snel en we hebben een geweldig gedeelte door het Foro Sol-stadion, waar je echt de passie en energie van de fans voelt. Ook het hoogteverschil speelt een rol. Ik kijk nu al uit naar het fantastische welkom dat we altijd krijgen van de Mexicaanse fans, en we gaan proberen ons seizoen met een goed weekend af te trappen.”

Jehan Daruvala, coureur Maserati MSG Racing
“Ik ben erg enthousiast over mijn debuut bij Maserati MSG Racing in Mexico. Wat een iconische plek om mijn reis als Formule E-coureur te beginnen! Samen met het team heb ik de afgelopen maanden heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ik zo goed mogelijk voorbereid ben op de start van het seizoen. De lay-out van het circuit ziet er fantastisch uit en de sfeer in Mexico is iets waar ik ook erg naar uitkijk. Mensen onderschatten de impact die deze dingen op een coureur kunnen hebben. Maar bovenal wil ik mezelf en mijn team trots maken.”

Giovanni Sgro, hoofd Maserati Corse
“Na een intens en spannend eerste jaar staan we te popelen om weer te beginnen. Het is geweldig om met het team weer aan de slag te kunnen gaan en de energie van het nieuwe seizoen te voelen. We willen starten met het momentum van afgelopen jaar en ons concurrentieniveau laten zien. Het seizoen 2023 heeft ons geholpen om vertrouwen te winnen en ons race-DNA opnieuw invulling te geven. Daarnaast hebben we ervaring kunnen opdoen in deze nieuwe, spannende en innovatieve raceklasse. Vanuit technologisch oogpunt is elke race voor ons een kans om nieuwe belangrijke data te vergaren die we kunnen doorvertalen naar het Folgore-gamma. In ons debuutjaar in de Formule E hebben we meerdere keren op het podium gestaan. Dit jaar willen we een constante factor zijn in de strijd om de topposities.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS