Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

“Monaco blijft altijd speciaal voor iedereen die in de autosport betrokken is"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 mei 2023 21:30

Het Nissan Formula E Team is in het glamoureuze Monte Carlo voor de Monaco E-Prix van komend weekend. De race op het befaamde stratencircuit markeert de start van de tweede helft van het negende seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship.

Nissan


Na een uitdagend weekend in Berlijn kijken Norman Nato en Sacha Fenestraz ernaar uit om in het prinsendom te strijden om de punten. Het is een circuit dat hen goed ligt. Beide coureurs boekten hier in hun beginjaren meerdere successen in diverse single-seater raceklassen.

Al vanaf het eerste Formula E-seizoen staat het stratencircuit van Monaco op de racekalender. In de eerste drie seizoenen werd de E-Prix gereden op een ingekorte versie van het circuit. In 2021 reed de Formula E op een parcours dat op enkele aanpassingen na gelijk was aan dat van het iconische Grand Prix-circuit, bekend van de Formule 1. In 2022 werd de E-Prix voor het eerst gereden op het volledige, direct herkenbare GP-circuit van 3,337 kilometer lang.

De kwalificatie begint om 10.40 uur CEST (UTC +2) en de E-Prix gaat om 15.00 uur van start. Ontdek hier waar de Formula E-Prix van Monaco is te volgen.

Tommaso Volpe, managing director en teambaas Nissan Formula E Team: “Monaco blijft altijd speciaal voor iedereen die in de autosport betrokken is. De rijke historie maakt het een van de beste races van de kalender. We verwachten dat het dit weekend vooral gaat om energiemanagement, waarvoor de hoogteverschillen van het circuit best een uitdaging vormen. Die zijn er normaal gesproken niet in de Formula E en daar zal iedereen rekening mee moeten houden. Daarom zal waarschijnlijk iedereen in de slipstream willen rijden in plaats van voorop. Het zal erom gaan om zo veel mogelijk voordeel te behalen, waarbij we natuurlijk gaan voor de punten. We hebben oplossingen gevonden voor de problemen die we hadden in Berlijn, dankzij het goede werk van het team bij de Rookie Test. We zullen die oplossingen toepassen en in Monaco nog competitiever zijn.”

Sacha Fenestraz: “Ik kijk er erg naar uit om te racen in Monaco. Het is een geweldige plek met een bijzondere historie. Ik heb hier nog niet eerder gereden in een officieel wereldkampioenschap en zie het als een voorrecht dat ik dat nu wel mag doen. Het is een circuit waar ik veel goede herinneringen aan heb, aangezien ik hier in de beginjaren van mijn racecarrière twee keer heb gewonnen. Ik kan niet wachten om dit weekend weer aan de start te staan. Berlijn was lastig, maar het doel is om nu terug te slaan. De Rookie Test gaf ons een mooie kans om oplossingen te vinden. Ik ben optimistisch over onze vooruitgang. Ons potentieel is dit seizoen al meerdere keren tot uiting gekomen en ik wil laten zien dat we het kunnen. We gaan voor de punten en ik denk dat Monaco daarvoor goed bij ons past.”

Norman Nato: “In Monaco rijden, blijft een droom. Ik woon hier al vele jaren, maar kijk er nog steeds iedere keer naar uit om het circuit op te gaan. Het is hier altijd een uitdaging om in te halen, dus de kwalificatie is dit weekend nog belangrijker dan normaal. Het doel is om ons potentieel ten volle te benutten en punten binnen te halen voor het team. In het verleden heb ik hier gewonnen met karten en in de Formula Junior. Hopelijk kan ik die ervaring gebruiken voor het team.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS