Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Voormalig-topwielrenner Tom Boonen start in NASCAR Whelen Euro Series

Uitgegeven door Dirk Kempen • 25 december 2017 11:27 • Print artikel

Tom Boonen maakte dit jaar zijn autosportdebuut in de Belcar-klasse. De voormalig profwielrenner doet een stap omhoog voor 2018. De viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix rijdt in 2018 in de NASCAR Whelen Euro Series.

Tom Boonen
Niet veel profwielrenners hebben de overstap gemaakt naar de autosport. Boonen treed hiermee in de voetsporen van Greg LeMond (drievoudig Tour de France winnaar). De Amerikaanse wielrenner reed twee seizoen in de USF2000, de klasse waar Rinus van Kalmthout in 2017 tweede werd. Ondanks de felle en jeugdige competitie haalde LeMond twee podiumplaatsen in 1998.

Boonen maakte zijn autosport debuut in de Belcar klasse tijdens het Zolder Superprix weekeinde. De Ford Mustang van Yokohama Power Racing kende diverse technische problemen. Tijden de 24 uur van Zolder waren de technische problemen zo groot dat er slechts 64 ronden gereden werd, ondanks een stevige inspanning van het team.

Tom Boonen
Eind november maakte Tom Boonen kennis met de NASCAR bolide van Braxx Racing. Het team met NASCAR Elite 1 coureurs Jerry De Weerdt en Marc Goossens was op zoek naar coureurs voor de Elite 2 klasse. In Euro NASCAR wordt mede Vlaming Pedro Bonnet teamgenoot van Boonen in de Elite 2 klasse.

De NASCAR Whelen Euro Series start haar seizoen op 14 april in Valencia. Voor Boonen zal het seizoen eerder beginnen. Op 12 januari rijdt Boonen de 24 uur van Dubai met QSR Racing School.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS