Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Top NASCAR team PK Carsport doet laatste voorbereiding op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 2 april 2017 14:15 • Print artikel

Op 1 april was het Belgische PK Carsport afgereisd naar Raceway Venray voor de jaarlijkse testdag. Hoewel drie coureurs aanwezig waren, kwam er slechts één rijder in actie. Anthony Kumpen en Stienes Longin keken toe hoe Guillaume Dumarey kennis maakte met de snelste halve mijl oval baan van Europa.


"Het is heel speciaal," sprak Dumarey tegenover Racexpress.nl. "Ik was vanmorgen erg vroeg op het circuit om met mijn eigen auto een paar ronden over de baan te rijden, daarna heb ik een rookie test gedaan," vertelde de Belg enthousiast. "Het is indrukwekkend, je moet zoveel rekening houden, er zijn veel meer coureurs om je heen." De 30-jarige debutant denkt dat veel mensen de sport onderschatten. "ALs je op tv NASCAR kijkt ziet het er misschien makkelijk uit, maar het is hard werken." Het harde werken is terug te zien in de voorbereiding van het team. "Ik moet harder werken in deze auto dan vorig jaar in de BMW M235i Cup, meer fitness en meer sporten helpt me hierbij," sloot Dumarey af.


Naast Dumarey was teamgenoot Stienes Longin aanwezig. De regerend Elite 2 kampioen rijdt dit jaar voor het eerst in de Elite 1 klasse. "Het is een grote stap naar de Elite 1, maar ik heb er zin in." De 25-jarige coureur uit Leuven verwacht veel tegenstand en houdt daar rekening mee in zijn verwachtingen. "Het zal vooral leren en zoeken worden, ik wil mezelf sneller maken." Wat betreft rondetijden kan Longin zich goed meten met de Elite 1 rijders. "Het zijn juist de laatste tienden van een seconde die we zoeken, die zijn het moeilijkste," verklaarde Longin. Komend seizoen is het voor de jongste Longin voor het eerst dat zijn vader niet zijn teamgenoot is. "We waren gewend om met elkaar samen te werken, maar nu geeft het me ook meer vrijheid nu ik de Elite 1 rijder ben." Bert Longin concentreert zich in 2017 op zijn Belcar en European Le Mans Series races.

Naast het Belgische trio van Kumpen, Longin en Dumarey is Justin Kunz de vierde coureur. Kunz is de Elite 2 rijder voor de auto van Longin.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS