Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Stienes Longin debuteert in de World Series of Asphalt Stock Car Racing in Verenigde Staten

Uitgegeven door Dirk Kempen • 11 februari 2017 15:34 • Print artikel

Stienes Longin won in 2016 het Elite 2 kampioenschap in de NASCAR Whelen Euro Series. Als onderdeel van zijn prijs mag de 25-jarige coureur uit Vlaams-Brabant meedoen met de een race op New Smyrna Speedway in Florida. Net als Bert Longin en Anthony Kumpen in 2015 rijdt Stienes in de World Series of Asphalt Stock Car Racing.


Deze serie, die exclusief in New Smyrna rijdt, wordt door veel Stockcar-coureurs gebruikt als voorbereiding op het seizoen. Europees NASCAR Elite 2 kampioen Longin rijdt op 24 februari in de Tower Sealants Pro Late Model 100. Deze race gaat over 100 ronden op de 800 meter oval nabij Daytona.

In de pro late model klasse rijden de coureurs met speciaal gebouwde stockcars. Coureurs hebben de keuze uit een viertal verschillende 'crate' motoren. Deze motoren worden door de fabriek in een kist, compleet, aangeleverd bij de teams om in de auto geplaatst te worden. In de pro late model klasse leveren deze motoren een vermogen van ongeveer 650pk. Ter vergelijking, de motoren uit de NASCAR Whelen Euro Series produceren ongeveer 450pk.

Stienes Longin is niet de enige Europese NASCAR coureur die in actie komt. De Italiaanse Arianna Casoli rijdt een testsessie in New Smyrna, onder begeleiding van voormalig NASCAR rijder Mike Skinner.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS