Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Anthony Kumpen en Bert Longin doorstaan eerste NASCAR krachtmeting op New Smyrna Speedway

Uitgegeven door Dirk Kempen • 16 februari 2015 16:25

Na testdagen op de ovals van Raceway Venray, New Smyrna Speedway en Daytona reden Bert Longin en Anthony Kumpen hun eerste NASCAR races in de Verenigde Staten.

De Belgen reden tijdens de World Series of Asphalt Stock Car Racing in de Pro Late Model klasse. Dit door NASCAR ondersteunde lokale kampioenschap rijdt met 1.250kg zware auto's die aangedreven worden door een 650pk Ford of GM motor.

Anthony Kumpen nam de eerste race voor zijn rekening. Kumpen kwalificeerde zich als twaalfde in het veld van 20 coureurs. Het veld bestond uit jonge honden, ervaren coureurs uit Noord-Amerika, en Anthony Kumpen uit Hasselt, België. Voor Kumpen gold deze race als generale repetitie voor zijn race in de NASCAR K&N Pro Series.

De openingsfase van de race was een waar spektakel. Gevechten om de leiding gingen ronden lang zij-aan-zij. Terwijl de jongelingen, Derek Scott Jr., Michael Lira en Stephan Nasse, vooraan regeerde streed Kumpen voor een plek in de top tien. Halverwege de race werd het leidende trio abrupt verstoord. Terwijl zij een langzamere coureur op een ronde wilden zetten raakte de tragere auto een van de snellere rijders. De tragere auto raakte de auto's van Nasse en Lira waarbij beide auto's zwaar crashten. Na een lange neutralisatie gingen de zij-aan-zij gevechten door. Kumpen werd het slachtoffer van een spin van Larry Gelinas. De auto van Kumpen liep schade op, maar hij kon zijn weg vervolgen. Kumpen eindigde de race op de dertiende plaats. Regerend World Series of Asphalt Stock Car Racing Pro Late Model kampioen, de pas 16-jarige, Spencer Davis won de race.

Bert Longin nam de auto van Kumpen over voor de tweede race. Evenals Kumpen kwalificeerde Leuvenaar Longin zich als twaalfde. De race begon rommelig met in de tweede ronde al een neutralisatie. Longin reed gedurende de race rond de top tien maar met nog zeven ronden te gaan sloeg het noodlot toe. Longin spinde en moest achteraan aansluiten. Uiteindelijk finishte de Belg als dertiende. Spencer Davis was opnieuw te sterk voor de concurrentie en gaat aan de leiding in het kampioenschap.

World Series of Asphalt Stock Car Racing Pro Late Model - Race 1 (met Anthony Kumpen)
World Series of Asphalt - Pro Late Models


World Series of Asphalt Stock Car Racing Pro Late Model - Race 2 (met Bert Longin)
World Series of Asphalt - Pro Late Model

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS